in

Από σήμερα Απαγορεύονται αυτά τα Τσιγάρα! Τέλος η πώληση τους στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Από σήμερα Απαγορεύονται αυτά τα Τσιγάρα! Τέλος η πώληση τους στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.
Από σήμερα Απαγορεύονται αυτά τα Τσιγάρα! Τέλος η πώληση τους στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Τα τσιγάρα με γεύση μέντας ή αλλιώς με μενθόλη είχαν αρχίσει σταδιακά να απαγορεύονται τα τελευταία χρόνια. Από σήμερα λοιπόν 20 Μαϊού παύουν να πωλούνται σε Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά και στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη κίνηση σκοπό έχει να αποτρέψει του νέους από το ξεκίνημα του καπνίσματος καθώς ο αρωματικός καπνός θεωρείται πιο “ελκυστικός”.

Επίσης αναμένεται να απαγορευθούν και τα slim τσιγάρα.

Σταματώντας την συνήθεια του καπνίσματος

Έφεση κατά της αλλαγής της νομοθεσίας έκανε η γνωστή εταιρία Phillip Morris, που βγάζει πολλές γνωστές μάρκες όπως η marlboro αλλά απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Η Φιλανθρωπική δράση Action on Smoking and Health (ASH) επαίνεσε αυτή την κίνηση και δήλωσε ότι η απαγόρευση καπνού μενθόλης θα αποτρέψει αρκετό κόσμο ειδικά του νέους από την συνήθεια του καπνίσματος.

Η απαγόρευση τσιγάρων μενθόλης συνεπάγεται και τα εξής:

Δεν επιτρέπεται η παραγωγή τσιγάρων ακόμα και καπνού που περιέχει αρωματικές ουσίες, αρωματικά φίλτρα, αρωματικές συσκευασίες όπως επίσης δεν επιτρέπεται στον καταναλωτή η τροποποίηση της μυρωδιάς, ή της γεύσης του καπνού

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κατάργηση των αρωματικών τσιγάρων

Ο νόμος επέτρεπε μέχρι και σήμερα την πώληση τσιγάρων μενθόλης σε πακέτο των 20 στα πλαίσια της σταδιακής κατάργησης τους. Η πλήρης κατάργηση είναι μια προσπάθεια να μειώσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των καπνιστών και να κάνει τη συνήθεια λιγότερο ελκυστική.

Υπάρχει μια πεποίθηση ότι τα τσιγάρα μενθόλης είναι καλύτερα για την υγεία, αλλά δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία που μπορούν να το υποστηρίξουν και είναι εξίσου επιβλαβή με τα κανονικά τσιγάρα

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα τσιγάρα μενθόλης μπορούν να διευκολύνουν τους ανθρώπους στο κάπνισμα καθώς χαλαρώνουν τους αεραγωγούς και η γεύση μενθόλης βοηθά στην κάλυψη της τραχύτητας του καπνού.

Ποιες τροφές βοηθούν στον καθαρισμό των πνευμόνων από τη νικοτίνη του τσιγάρου

featured foto Gryffindor

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

25 Ιδέες για Χαρούμενα Παιδικά Μπάνια

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Αρχίσετε να Κολυμπάτε 3 Φορές την Εβδομάδα

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Αρχίσετε να Κολυμπάτε 3 Φορές την Εβδομάδα