in ,

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Αρχίσετε να Κολυμπάτε 3 Φορές την Εβδομάδα

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Αρχίσετε να Κολυμπάτε 3 Φορές την Εβδομάδα
Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Αρχίσετε να Κολυμπάτε 3 Φορές την Εβδομάδα

Το κολύμπι μπορεί να είναι η λύση για να έχετε ένα υγιές σώμα και καλή ψυχολογία, ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Όχι μόνο μπορεί να σας προπονήσει όλο το σώμα, αλλά βοηθά επίσης όσους αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη, απελευθερώνοντας ενδορφίνες με που προκαλούν θετικά συναισθήματα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα που μπορεί να προσφέρει αυτή η δραστηριότητα. Δείτε παρακάτω Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Αρχίσετε να Κολυμπάτε 3 Φορές την Εβδομάδα.

Οι πνεύμονές σας θα λειτουργούν καλύτερα.

shutterstock.com

Η τακτική κολύμβηση είναι ένας καλός τρόπος για την ενίσχυση των πνευμόνων σας. Στην πραγματικότητα, το κολύμπι έχει πλεονέκτημα έναντι της γιόγκα όταν πρόκειται για τη βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων. Αυτό συμβαίνει επειδή αυξάνει την ελαστικότητα των πνευμόνων και του στήθους.

Οι αρθρώσεις σας θα είναι πιο δυνατές.

spukkato/easyfotostock / Eastnews

Επειδή το κολύμπι υποστηρίζει σχεδόν το 90% του βάρους σας, είναι το τέλειο είδος άσκησης για όσους έχουν πόνο στις αρθρώσεις που προκαλείται από αρθρίτιδα, για παράδειγμα. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική κολύμβηση μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο επιδείνωσης της αρθρίτιδας ασκώντας τακτικά τους μυς σας και ενδυναμώνοντάς τους γύρω από τις αρθρώσεις σας.

Θα δυναμώσετε την πλάτη σας.

East News

Εάν πάσχετε από χρόνιο πόνο στην πλάτη, όπως η ισχιαλγία, τότε το κολύμπι μπορεί να δυναμώσει τους μύες της πλάτης σας και σας ανακουφίζει από τον πόνο, καθώς το βάρος σας ελαφραίνει στο νερό.

Θα κάψετε θερμίδες.

Depositphotos.com

Το κολύμπι 3 ημέρες την εβδομάδα μπορεί να είναι ένας φανταστικός τρόπος για να κάψετε επιπλέον θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνετε τους μυς σας. Μπορείτε να κάψετε 500 θερμίδες με κολύμπι 30 λεπτών, το οποίο είναι πραγματικά διπλάσιο από αυτό που θα κάνατε αν περπατούσατε, καθιστώντας την τέλεια άσκηση χαμηλής καταπόνησης για την καθημερινή σας ρουτίνα.

Η διαδικασία γήρανσης θα επιβραδυνθεί.

shutterstock.com

Σύμφωνα με μια μελέτη, το κολύμπι 3 έως 5 φορές την εβδομάδα καθυστέρει τη διαδικασία γήρανσης, όχι με χρόνια αλλά με δεκαετίες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη μυϊκή δύναμη των ατόμων που κολυμπούν τακτικά, ένα βασικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο ύπνος σας θα είναι καλύτερος.

Strand Releasing/Courtesy Everett Collection / East News shutterstock.com

Το κολύμπι κάνει επίσης θαύματα στο μυαλό και τον ύπνο σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η κολύμβηση έχει βρεθεί ως μία από τις βασικές ασκήσεις που βοηθούν την αϋπνία. Αυτό μοιάζει με θετική είδηση εάν παλεύετε να κοιμηθείτε καθημερινά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Από σήμερα Απαγορεύονται αυτά τα Τσιγάρα! Τέλος η πώληση τους στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Από σήμερα Απαγορεύονται αυτά τα Τσιγάρα! Τέλος η πώληση τους στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Ασκήσεις για να απαλλαγείτε από πόνους στα πόδια

5+1 αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από τους πόνους στα πόδια σε χρόνο μηδέν! Η 4η είναι χρυσάφι!