in , ,

9 Τρόποι Ελέγχου της Ουροδόχου Κύστης Όταν Δεν Υπάρχει Τουαλέτα

Όταν η κύστη σας είναι περίπου μισογεμάτη, θα αρχίσετε ήδη να αισθάνεστε την επιθυμία να πάτε στο μπάνιο. Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε μια δυσάρεστη κατάσταση όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος ή μέρος. Ευτυχώς, υπάρχουν 9 Τρόποι Ελέγχου της Ουροδόχου Κύστης Όταν Δεν Υπάρχει Τουαλέτα που θα σας βοηθήσουν να την φτάσετε έγκαιρα.

Αφήστε αέρια εάν πρέπει.

© Shutterstock.com   © Depositphoto.com   © Depositphoto.com  

Μια συσσώρευση αερίων στα έντερα σας μπορεί να ασκήσει επιπλέον πίεση στην ουροδόχο κύστη σας. Η ανακούφιση αυτής της πίεσης μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα και να σας επιτρέψει να κρατήσετε τα ούρα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Καθίστε όρθια αλλά χαλαρά.

© Depositphoto.com  

Ο τρόπος με τον οποίο κάθεστε μπορεί να σας βοηθήσει να σφίξετε τους μυς γύρω από την ουροδόχο κύστη σας και να σας κάνει να νιώσετε σαν «να κρατάτε τα ούρα σας». Μην καμπουριάζετε και καθίστε ευθεία για να ανακουφίσετε την πίεση στην ουροδόχο κύστη ώστε να μειώσετε την επιθυμία για ούρηση.

Μείνετε ζεστοί.

© Shutterstock.com   © Depositphoto.com   © Depositphoto.com  

Όταν κρυώνετε, το σώμα σας αντιδρά στην πτώση της θερμοκρασίας. Μία από τις συνέπειες είναι ότι θα παράγεται περισσότερα ούρα. Έτσι, όταν θέλετε να ουρήσετε, καλυφθείτε με κουβέρτες ή αυξήστε τη θέρμανση.

Ξαπλώστε.

© Shutterstock.com   © shotsstudio/easyfotostock/Eastnews  

Η πίεση στην ουροδόχο κύστη σας μειώνεται σταδιακά όταν ξαπλώνετε σε σύγκριση με την κάθετη στάση. Όταν σηκώνεστε όρθιοι, χρησιμοποιείτε τους κοιλιακούς μύες σας για να κρατήσετε τη στάση σας και το βάρος των ούρων θα πιέσει την ουροδόχο κύστη.

Σταυρώστε τα πόδια σας ενώ στέκεστε.

© Depositphoto.com  

Η ουρήθρα είναι ο σωλήνας που οδηγεί τα ούρα έξω από το σώμα σας. Μπορείτε να τον πιέσετε ελαφρά σταυρώνοντας τα πόδια σας. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε ενώ στέκεστε, καθώς σε καθιστή θέση, μπορεί να οδηγήσει μόνο σε μεγαλύτερη πίεση στην ουροδόχο κύστη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Προσπαθήστε να μην γελάσετε.

© Depositphoto.com   © Depositphoto.com  

Όταν έχετε ένα καλό γέλιο, οι μύες της κοιλιά σας θα τεντωθούν, ασκώντας πίεση στην ουροδόχο κύστη σας. Ωστόσο, ο μυς του σφιγκτήρα, ο οποίος κλείνει την ουρήθρα για να αποτρέψει τη διαρροή, χαλαρώνει με αυτήν την αυξημένη πίεση και έτσι συμβαίνει η ούρηση. Γι’ αυτό, καλύτερα να αποφύγετε τα γέλια όταν έχετε την επιθυμία να ουρήσετε!

Αποσπάστε την προσοχή σας.

© Depositphoto.com   © Depositphoto.com   © Depositphoto.com  

Όταν η ουροδόχος κύστη σας είναι μισογεμάτη, τα νεύρα στην ουροδόχο κύστη θα πουν στον εγκέφαλο ότι είναι καιρός να ουρήσετε. Αυτή η ανάγκη μπορεί να είναι λιγότερο επείγουσα από ό, τι αισθάνεστε, οπότε η απόσπαση της προσοχής μπορεί να αντικαταστήσει την επιθυμία να ουρήσετε για λίγο. Έτσι την επόμενη φορά, προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι άλλο ή παίξτε με το τηλέφωνό σας λίγο και θα δείτε ότι το συναίσθημα εξαφανίζεται.

Πιέστε το πισινό σας.

© Depositphoto.com  

Ο έλεγχος της ουροδόχου κύστης εξαρτάται από τους πυελικούς μύες. Η συμπίεση των γλουτών σας μερικές φορές είναι μια γρήγορη άσκηση για να σφίξετε αυτούς τους μυς ώστε να συγκρατήσετε τα ούρα μέσα στην ουροδόχο κύστη. Μπορείτε να το κάνετε σε οποιαδήποτε θέση, όρθια ή καθιστή.

Αποφύγετε να μπείτε στο νερό.

© EAST NEWS  

Το ίδιο φαινόμενο όπως εξηγήθηκε προηγουμένως μπορεί να συμβεί όταν κολυμπάτε σε κρύο νερό. Επίσης, όταν κάνετε ένα ζεστό μπάνιο και πάτε σε ένα πιο δροσερό μέρος μπορεί ξαφνικά αισθανθείτε έντονη ανάγκη για ούρηση.

Μπόνους: Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για να συγκρατήστε.

Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται συχνότερη τουαλέτα άλλα. Αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε διδάξει στον εαυτό σας μερικές κακές συνήθειες οι οποίες, είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορούν να αντιστραφούν. Δοκιμάστε αυτήν την τεχνική προπόνησης της ουροδόχου κύστης βήμα προς βήμα:

Για μια ημέρα ή δυο, παρακολουθήστε τις ώρες που ουρείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Επιλέξτε ένα διάστημα για προπόνηση που είναι 15 λεπτά περισσότερο από ό, τι συνήθως χρειάζεστε μεταξύ των επισκέψεων στην τουαλέτα.
Όταν ξεκινήσετε την προπόνηση, αδειάστε την ουροδόχο κύστης το πρωί. Εάν αισθανθείτε μεγάλη ανάγκη για ούρηση, χρησιμοποιήστε τις τεχνικές που προαναφέραμε για να την καθυστερήσετε μέχρι το καθορισμένο χρονικό διάστημα.
Ξεκινήστε να αυξάνετε το διάστημά σας κατά 15 λεπτά κάθε μέρα. Μετά από αρκετές εβδομάδες ή μήνες, θα έχετε λιγότερα συναισθήματα επείγοντος!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ιαπωνική Αισθητική: 45 Wabi Sabi Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού

Ιαπωνική Αισθητική: 45 Wabi Sabi Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού

4 Εναλλακτικοί Κύκλοι Ύπνου που Προσθέτουν Επιπλέον Ώρες στην Εβδομάδα σας