6 ΛΑΘΗ Που Μπορεί να Κάνετε Όταν Πλένετε τη Μάσκα Προστασίας!

Για πολλούς, η χρήση μάσκας προστασίας είναι πλέον μέρος της καθημερινής ζωής, αλλά το να τη διατηρείτε καθαρή είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της. Ευτυχώς, το νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να την καθαρίσετε. Όμως υπάρχουν 6 Λάθη Που Μπορεί να Κάνετε Όταν Πλένετε τη Μάσκα Προστασίας. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για τον καλύτερο τρόπο απολύμανσης της προστατευτικής μάσκας προσώπου και αποφυγής ζημιών στο ύφασμα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής και αποτελεσματική.

RIKE_/GETTY IMAGES

Δεν πλένετε τακτικά τη μάσκα σας.

Ένας καλός κανόνας είναι να πλένετε τη μάσκα σας μετά από κάθε χρήση, ακόμα και αν η μάσκα σας περιλαμβάνει φίλτρο. Εκτός από τους δυνητικά επιβλαβείς ατμοσφαιρικούς ρύπους, η υγρασία από την αναπνοή σας, ο ιδρώτας και το μακιγιάζ μπορούν να συγκεντρωθούν μέσα στη μάσκα και να οδηγήσουν σε ανάπτυξη βακτηρίων.

Φοράτε γυαλιά; Έτσι δε θα ΘΟΛΩΝΟΥΝ από τη ΜΑΣΚΑ!

Δεν απορρίπτετε το φίλτρο μετά από κάθε χρήση.

Τα σπιτικά φίλτρα μάσκας προσώπου, όπως φίλτρα HEPA, χαρτοπετσέτες ή φίλτρα καφέ, μπορούν να προσθέσουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας στο κάλυμμα του υφάσματος σας, αλλά πρέπει να απορριφθούν και να αντικατασταθούν μετά από κάθε χρήση. Το φίλτρο προορίζεται να συλλέξει σωματίδια που μεταφέρουν ιούς, οπότε η επαναχρησιμοποίηση τους θα συμβάλει σε κίνδυνο μόλυνσης. Αυτά τα υλικά δεν πλένονται οπότε φροντίστε να τα αφαιρέσετε πριν ξεπλύνετε τη μάσκα σας.

Χρησιμοποιείτε κρύο νερό.

Επειδή η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τους ιούς, το πλύσιμο σε ζεστό νερό βοηθά στην απολύμανση των αντικειμένων πιο αποτελεσματικά από το κρύο νερό. Επιλέξτε θερμοκρασία νερού 65-75 ° C. Οι δοκιμές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έδειξαν ότι μια θερμοκρασία 60 ° C ήταν αρκετά υψηλή για να σκοτώσει τον κοροναϊό.

Για να αποφύγετε να βάλετε πλυντήριο μόνο για μία μάσκα, μπορείτε επίσης να βάλετε πετσέτες μπάνιου, σεντόνια και πετσέτες κουζίνας, καθώς αυτά είναι ασφαλή για πλύσιμο σε ζεστό νερό. Εάν προτιμάτε να πλύνετε τη μάσκα με το χέρι, γεμίστε έναν νεροχύτη με ζεστό αλλά όχι καυτό νερό και τρίψτε τη μάσκα για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα (παρόμοια με τις οδηγίες πλυσίματος των χρειών).

Αφήστε τη μάσκα να στεγνώσει στον αέρα.

Για ακόμη πιο αποτελεσματικό καθαρισμό, στεγνώστε τη μάσκα σε στεγνωτήριο εάν διαθέτετε ή στον ήλιο. Για να είστε πολύ προσεκτικοί, σιδερώσετε τη μάσκα σε κατάλληλη ρύθμιση για τον τύπο του υφάσματος για να σκοτώσετε τυχόν επιβλαβή μικρόβια και να διατηρήσει το σχήμα της. Μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα, πρέπει να αποθηκεύσετε τη μάσκα σε καθαρό δοχείο ή σακούλα πριν από τη χρήση.

Related Post

Πλένετε τη μάσκα κάποιου άλλου.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση μικροβίων από μια μάσκα σε ένα άλλο άτομο, πρέπει ο κάτοχος της μάσκας πρέπει να είναι ο μόνος που θα χειριστεί το πλυντήριο. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό στο νοικοκυριό σας, φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά το πλύσιμο των ρούχων. Πρέπει επίσης να πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν βάλετε τη μάσκα και αμέσως μετά την αφαίρεση.

Δεν έχετε πολλές μάσκες.

Εάν φοράτε μάσκα μόνο περιστασιακά όπως το να πάτε στο μανάβικο, το να τη βάλετε στο πλυντήριο μετά την αφαίρεσή της δεν είναι πολύ δύσκολη. Αλλά αν είστε εργαζόμενος που πρέπει να φορά μάσκα κάθε μέρα, αγοράστε περισσότερες μάσκες, ώστε να μην χρειάζεται να πλένετε την ίδια κάθε μέρα. Το συχνό πλύσιμο, ειδικά σε ζεστό νερό, μπορεί να καταστρέψει τις ίνες πιο γρήγορα κάνοντας το ύφασμα πολύ λιγότερο αποτελεσματικό στη σύλληψη αερομεταφερόμενων σωματιδίων, οπότε θα πρέπει να αντικαταστήσετε τη μάσκα εάν παρατηρήσετε τρύπες στο ύφασμα ή περιοχές που έχουν φθαρεί.

Περισσότερες συμβουλές για τη μάσκα προσώπου

Η ανάδευση από τον κύκλο πλύσης μπορεί επίσης να τεντώσει το υλικό ή να προκαλέσει τρύπες. Τοποθετήσετε τη μάσκα σας σε μια σακούλα πλυντηρίου για να την προστατεύσετε καλύτερα κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Αποφύγετε τη χρήση μαλακτικών ρούχων, τα οποία μπορούν να αφήσουν ένα υπόλειμμα που μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της μάσκας ή να ερεθίσει το δέρμα σας. Επιπλέον, ορισμένα υφάσματα ενδέχεται να μαζέψουν σε υψηλές θερμοκρασίες, επηρεάζοντας το σχήμα και την εφαρμογή της μάσκας. Για να αποφύγετε τη συρρίκνωση κατά το πλύσιμο ή το στέγνωμα, αναζητήστε υφάσματα που φέρουν την ένδειξη “προ-συρρικνωμένο” ή “προ-πλυμένο” όταν επιλέγετε ένα υλικό για τη μάσκα σας.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές πλύσης για τον καλύτερο τρόπο καθαρισμού της μάσκας σας, αλλά θυμηθείτε ότι δεν θα προσφέρει πλήρη προστασία από τον κοροναϊό. Για να σταματήσετε την εξάπλωση του ιού, συνεχίστε να διατηρείτε μια ασφαλή απόσταση από τους άλλους, αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας και να πλένετε επιμελώς τα χέρια σας.

Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. [Guide]

featured photo Vera Davidova on Unsplash

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Πώς τα Αυγά Μπορούν να Βοηθήσουν στην Προστασία των Ματιών σας

Τα αυγά δεν αποτελούν μόνο βασικό στοιχείο στη διατροφή λόγω της ευελιξίας και της γεύσης… Read More

14 Μαΐου, 2024

Η Καλύτερη Αναζωογονητική Μάσκα Προσώπου με Ρύζι

Υπάρχει μια δημοφιλής ιαπωνική συνταγή ομορφιάς για μια μάσκα προσώπου με ρύζι που μπορείτε να… Read More

14 Μαΐου, 2024

Πως να Εξαλείψετε τις Ψείρες στα τρόφιμα όπως στα Φασόλια και το Ρύζι σας

Βαρεθήκατε να ανακαλύπτετε ψείρες στα τρόφιμα όπως στα σακουλάκια με ρύζι και φασόλια; Μην ανησυχείτε,… Read More

14 Μαΐου, 2024

Τα 5 Μεγαλύτερα Λάθη Διακόσμησης για μια Μικρή Κουζίνα

Ενώ μια μεγάλη κουζίνα με γωνιά πρωινού και διπλή νησίδα είναι ιδανική, αυτή απλά δεν… Read More

14 Μαΐου, 2024

Το Κόλπο της Γιαγιάς για να Διατηρήσετε Φρέσκες τις Ντομάτες για Αρκετές Ημέρες

Οι ντομάτες είναι ένα νόστιμο συστατικό στην κουζίνα, αλλά συχνά μπορούν να χαλάσουν γρήγορα εάν… Read More

14 Μαΐου, 2024

Τέλος στα λαδωμένα μαλλιά χωρίς λούσιμο: Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πάντα άψογη εμφάνιση

Σίγουρα αν έχετε λεπτή τρίχα, τα λαδωμένα μαλλιά είναι μια αναπόφευκτη κατάσταση, την στιγμή μάλιστα που θέλετε… Read More

14 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα