Το Πάσχα είναι αγαπημένη συνήθεια αλλά και πατροπαράδοτο έθιμο να βάφουμε αυγά. Αλλά τι πρέπει να κάνουμε σχετικά με την συντήρηση τους;
Υπάρχει μια άποψη που έχει επικρατήσει ότι τα βραστά αυγά είναι ασφαλέστερα από τα ωμά αυγά αλλά κάτι τέτοιο είναι λάθος γιατί τα βραστά αυγά είναι πιο επιρρεπή σε βακτηριακή μόλυνση επειδή έχουν υποστεί ζημιά κατά τη διαδικασία βρασμού στο κέλυφος τους . Το πιο συνετό είναι μόλις τα αυγά βράσουν καλά και κρυώσουν μετά από 2 ώρες να μπουν στο ψυγείο.
Ακόμα και στο Πασχαλινό τραπέζι όταν βγουν πρέπει να μην ξεχάσετε μέσα στο δίωρο να τα ξαναβάλετε στο ψυγείο. Αυτή είναι η ζώνη ασφαλείας για να μην κινδυνεύσετε για δηλητηρίαση.
Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ένα βραστό αυγό δεν πρέπει να μείνει έξω από το ψυγείο περισσότερο από μία ώρα.
8 Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε τα Περισσευούμενα Πασχαλινά Αυγά
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!