in , ,

ΟΜΟΡΦΙΑ:5 ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ Περιποίησης για Ξηρά Χέρια

ΟΜΟΡΦΙΑ:5 ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ Περιποίησης για Ξηρά Χέρια
ΟΜΟΡΦΙΑ:5 ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ Περιποίησης για Ξηρά Χέρια

Ο κνησμός, η ξηρότητα και ο ερεθισμός του δέρματος στα χέρια είναι κοινά συμπτώματα για πολλούς ανθρώπους που μπορεί να επιδεινωθούν όταν χρησιμοποιούν υπερβολικά απολυμαντικά ή πλένουν τα χέρια τους πολύ συχνά. Αλλά χάρη σε 5 Θεραπείες Περιποίησης για Ξηρά Χέρια μπορείτε να διατηρήσετε τα χέρια σας απαλά και όμορφα χωρίς να καταβάλλετε πάρα πολλή προσπάθεια.

Απλώστε ενυδατική κρέμα κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας.

Το δέρμα σας χάνει την υγρασία εντός 60 δευτερολέπτων μετά το πλύσιμο των χεριών σας, οπότε είναι σημαντικό να το ενυδατώσετε αμέσως μετά από κάθε πλύσιμο. Το ελαφρώς βρεγμένο δέρμα είναι ιδανικό για να διατηρήσει την υγρασία. Επιλέξτε λοιπόν παχιές, λιπαντικές κρέμες χεριών με συστατικά που θα δημιουργήσουν ένα φραγμό στο δέρμα σας διατηρώντας την υγρασία ενώ ταυτόχρονα το ενυδατώνουν.

Χρησιμοποιήστε εντατική θεραπεία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η νύχτα είναι η τέλεια ευκαιρία να ενυδατώσετε τα ξηρά χέρια σας επιτρέποντας στα προϊόντα να παραμείνουν στο δέρμα πολύ περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο, το προϊόν μπορεί να απορροφήσει από τα χέρια σας όλη τη νύκτα και μπορεί να έχει μακροχρόνιο, θεραπευτικό αποτέλεσμα. Επιλέξτε μια θρεπτική ή ενυδατική κρέμα χεριών ή λοσιόν και εφαρμόστε προσεκτικά στο δέρμα σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα χεριών με φυσικά ενυδατικά όπως λάδι καρύδας, λάδι jojoba ή τζελ αλόης βέρα. Στη συνέχεια, φορέστε γάντια από βαμβάκι και πηγαίνετε στο κρεβάτι.

Μην ξεχάσετε την απολέπιση του δέρματος.

Η απολέπιση βοηθά να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, βελτιώνει την ανανέωση του δέρματος και κάνει τις κρέμες να απορροφούνται καλύτερα στο δέρμα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αρκεί η απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Εάν παρατηρήσετε ερυθρότητα, κνησμό ή ερεθισμό μετά την απολέπιση ή εάν το δέρμα σας είναι ήδη πολύ ερεθισμένο, αφήσετε να επουλωθεί πρώτα. ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ: 5 Πολύτιμες Συμβουλές για να Έχετε Απαλά Χέρια Όλο το Χειμώνα

Μπορείτε να φτιάξετε απολεπιστικό στο σπίτι. Πάρτε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας και ανακατέψτε το με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα σας, κάντε μασάζ για ένα λεπτό και ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ζάχαρη με οποιοδήποτε ενυδατικό λάδι της επιλογής σας, όπως το jojoba ή το λάδι σταφυλιού, και να προσθέσετε αιθέρια έλαια ή βιταμίνη Ε.

Δοκιμάστε μούλιασμα χεριών.

Το μούλιασμα είναι μια άλλη εντατική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ξηρότητας και να κάνει το δέρμα σας πιο ενυδατωμένο. Επιλέξτε μια φυσική ενυδατική κρέμα, τινάξτε τα χέρια σας μετά το μούλιασμα μπάνιο και εφαρμόστε τη κρεμά στο δέρμα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για το λουτρό των χεριών, πάρτε ένα φλιτζάνι βρώμη σε σκόνη και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη γεμάτη με ζεστό νερό και ανακατέψτε τα. Μουλιάστε τα χέρια σας σε αυτό το μείγμα για 10 λεπτά. Το ελαιόλαδο έχει ενυδατικό αποτέλεσμα χάρη στη βιταμίνη Ε και προστατεύει το δέρμα σας από μολύνσεις. Η βρώμη μαλακώνει το δέρμα και σας βοηθά να το διατηρείτε ενυδατωμένο.

Δώστε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο πλένετε τα χέρια σας.

Το πλύσιμο των χεριών σας πολύ συχνά μπορεί να καταστρέψει το προστατευτικό φράγμα του δέρματός σας, προκαλώντας ξηρότητα και ερεθισμό. Και τα προϊόντα με λάθος επίπεδα pH και ακατάλληλες τεχνικές πλύσης συμβάλλουν σε βλάβη που κάνει το δέρμα να εμφανίζει φολίδες.

Αποφύγετε να πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό, γιατί στεγνώνει το δέρμα σας και δεν είναι πιο αποτελεσματικό κατά των μικροβίων από το χλιαρό ή κρύο νερό. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ενυδατικό υγρό σαπούνι και να αποφύγετε τις μπάρες σαπουνιού, καθώς τα υψηλά επίπεδα pH τους μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Όταν στεγνώνετε τα χέρια σας, μην ασκείτε υπερβολική πίεση: απλώς τινάξτε τα μέχρι να στεγνώσουν. 5 μυστικά για να κάνετε τα χέρια σας 10 χρόνια νεώτερα

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Υγεία: 10 Τρόποι που το Σώμα σας Λέει ότι Κάτι Πάει Στραβά

Υγεία: 10 Τρόποι που το Σώμα σας Λέει ότι Κάτι Πάει Στραβά

Γιατί να μην αποθηκεύσεις κρεμμύδια και πατάτες μαζί

Γιατί να μην αποθηκεύσεις κρεμμύδια και πατάτες μαζί