in , ,

Μην Στοκάρετε: Τι να αγοράσετε για το σπίτι στην καραντίνα εν μέσω Κορονοϊού

Μην Στοκάρετε: Τι να αγοράσετε για το σπίτι στην καραντίνα εν μέσω Κορονοϊού
Μην Στοκάρετε: Τι να αγοράσετε για το σπίτι στην καραντίνα εν μέσω Κορονοϊού

Μετά την ραγδαία εξάπλωση κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, άλλαξε μεταξύ άλλων και ο τρόπος με τον οποίο οργανώνουμε τις προμήθειες αγαθών που χρειαζόμαστε στο σπίτι. Το τρίπτυχο Λαϊκή – Φούρνος – Σούπερ Μάρκετ φαίνεται να αλλάζει και πολύς κόσμος στρέφεται στην απομακρυσμένη παραγγελία αγαθών μέσω διαδικτύου (online shopping). Είτε πάντως πάτε αυτοπροσώπως σε κάποιο κατάστημα να ψωνίσετε, είτε κάνετε την παραγγελία σας μέσω διαδικτύου, καλό είναι πριν να έχετε οργανώσει μερικά πράγματα. Εμείς παρακάτω θα προτείνουμε ενδεικτικά κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να οργανωθείτε για το διάστημα που κρατά η διαδικασία του #menoumespiti.

Μην Στοκάρετε: Τι να αγοράσετε για το σπίτι στην καραντίνα εν μέσω Κορονοϊού
Μην Στοκάρετε: Τι να αγοράσετε για το σπίτι στην καραντίνα εν μέσω Κορονοϊού

Δημιουργήστε πλάνο.

Πρώτα απ’ όλα καλό θα ήταν να δημιουργήσετε ένα πλάνο των αναγκών του σπιτιού σας, σε είδη πρώτης ανάγκης, σε φάρμακα και απορρυπαντικά. Κάντε μια λίστα από αυτά που ήδη διαθέτετε στο σπίτι σας και οργανώστε την λίστα σας για τα ψώνια με βάση τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο σπίτι σας και ξεχωριστά την καθημερινή ανάγκη σε αγαθά του κάθε ατόμου που ζει στο σπίτι. 12 Τρόφιμα Που Δεν Θα Έπρεπε Ποτέ Να Φυλάσσετε Στο Ψυγείο

Αγοράστε ότι χρειάζεστε για δύο εβδομάδες.

Όσο κρατάει η καραντίνα, καλό θα είναι να φροντίσετε ώστε να έχετε επάρκεια των αγαθών που χρειάζεστε για δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να βγαίνετε συνέχεια από το σπίτι οπότε και να έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους ή τουλάχιστον να περιορίσετε μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες τις μετακινήσεις σας για αγορές στο ελάχιστο.

Δώστε προτεραιότητα στην λίστα με τα λαχανικά.

Κατά την επίσκεψή σας στο σούπερ μαρκετ, δώστε πρώτη προτεραιότητα στο να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά έστω για μία εβδομάδα. Καλό είναι να καταναλώνετε πρώτα όσα είδη είναι φρέσκα και χαλάνε γρήγορα εάν δεν μπορείτε να τα καταψύξετε, και ύστερα όσα είδη μπορούν να κρατήσουν για αρκετά μεγαλύτερο διάστημα όπως κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια και γάλα μακράς διαρκείας.

Επίσης, δεν χρειάζεται να στοκάρετε νερό στις περιοχές που το νερό είναι πόσιμο. Το νερό από την βρύση σας, επαναλαμβάνουμε, όπου είναι πόσιμο, είναι και θα συνεχίσει να είναι κατάλληλο για τις καθημερινές σας ανάγκες. Τέλος, εάν έχετε στο σπίτι κατοικίδια ή μικρά παιδιά, καλό θα είναι να έχετε επάρκεια στα είδη που χρειάζονται τουλάχιστον για δύο εβδομάδες. Τα 15 πιο «καθαρά» τρόφιμα χωρίς φυτοφάρμακα!

Καθαριστικά και είδη για την τουαλέτα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι είδαμε στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο τα άδεια ράφια με τα χαρτιά υγείας και τα απολυμαντικά. Ειδικά το χαρτί υγείας, ναι μεν χρήσιμο, αλλά ακόμη κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί με την πρώτη αναποδιά πρέπει να τρέξουμε να στοκάρουμε όσα περισσότερα πακέτα βρούμε, όσα καταφέρουμε να κουβαλήσουμε και όσα χωράει το αυτοκίνητό μας. Μέσα στο διάστημα των δύο εβδομάδων, φροντίστε να έχετε επάρκεια σε οδοντόκρεμα, σαμπουάν και αφρόλουτρο, είδη για το ξύρισμα, απολυμαντικό χεριών με τουλάχιστον 60% αλκοόλ, σαπούνι σε μπάρες, καθαριστικά για τις επιφάνειες και ναι, σε χαρτί υγείας.

Επαναλαμβάνουμε. Για δύο εβδομάδες. Έτσι κι αλλιώς, βάση των δηλώσεων του κρατικού μηχανισμού που ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο, και των εκπροσώπων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, υπάρχει επάρκεια σε όλα τα είδη για αρκετούς μήνες.

Φάρμακα

Φροντίστε όσοι χρειάζεστε φάρμακα σε τακτική βάση να έχετε επάρκεια, όσο αυτό είναι δυνατό, για ένα μήνα. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ώστε να σας ετοιμάσει την επόμενη συνταγή μερικές μέρες πριν την λήξη αυτού του ενός μήνα έτσι ώστε να έχετε συνεχώς. Τώρα πλέον, μπορείτε να παραλάβετε και να εκτελέσετε τις συνταγές σας με SMS.

Πράγματα που πραγματικά δεν χρειάζεται να στοκάρετε.

Ναι μεν ο φόβος μια τέτοιας πανδημίας είναι σημαντικός παράγοντας στο να μας κάνει να τρέξουμε να στοκάρουμε ότι και όσα περισσότερα μπορούμε αλλά να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν χρειαζόμαστε όσο είμαστε στο σπίτι, π.χ. αντισηπτικό χεριών όσο έχουμε στο σπίτι μας νερό και σαπούνι, ή μάσκες προστασίας από την στιγμή που δεν νοσούμε. Έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι τα αντισηπτικά τα χρειάζεται περισσότερο από εμάς το προσωπικό των νοσοκομείων και τις μάσκες όσοι νοσούν, όχι απαραίτητα από τον COVID-19. Εν κατακλείδι, τα είδη που δεν χρειάζεται να στοκάρουμε είναι τα εξής.

  • Μάσκες προσώπου (εάν δεν νοσούμε).
  • Αντισηπτικό χεριών εάν δεν κυκλοφορούμε έξω.
  • Είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής για περισσότερο από δύο εβδομάδες.
  • Φαγητό για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Εάν όλοι προσπαθήσουμε να τηρήσουμε σε ατομικό επίπεδο μερικά από τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις εντολές των ειδικών θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε πολύ πιο ανώδυνα την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Τα μυστικά της κατάψυξης! Μάθε τι είδους τρόφιμα μπορείς να συντηρείς στην κατάψυξη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Το SKROUTZ αποκαλύπτει τι Αγοράζουν οι Έλληνες ONLINE!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΒΓΑ: Πώς να τα διακοσμήσετε πρωτότυπα με ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΒΓΑ: Πώς να τα διακοσμήσετε πρωτότυπα με ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ!