in , , , , ,

Επικίνδυνα ΛΑΘΗ στη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΡΕΦΙΚΟΥ Δωμάτιου που Πρέπει να Αποφύγετε

Πολλοί γονείς να ονειρεύονται να φέρουν το τέλειο μωράκι τους σε ένα εξίσου τέλειο βρεφικό δωμάτιο. Ωστόσο, στη βιασύνη μας να κάνουμε τα πάντα να φαίνονται εγκαίρως άψογα για την μεγάλη μέρα, μερικές φορές θυσιάζουμε την ασφάλεια για την κομψότητα.

Αν ετοιμάζεστε να δεχτείτε νέο μέλος στην οικογένειά σας τότε κάντε την ασφάλεια του βρεφικού δωματίου την κορυφαία προτεραιότητά σας, αποφεύγοντας αυτά τα 5 δυνητικά επικίνδυνα διακοσμητικά λάθη.

Επικίνδυνα ΛΑΘΗ στη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΡΕΦΙΚΟΥ Δωμάτιου που Πρέπει να Αποφύγετε
Επικίνδυνα ΛΑΘΗ στη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΡΕΦΙΚΟΥ Δωμάτιου που Πρέπει να Αποφύγετε

Εκθέτοντας το μωρό σε επικίνδυνες χημικές ουσίες

Ενώ οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες έχουν ένα φόβο για τις οσμές των χρωμάτων που έχει βαφτεί το δωμάτιο, πολλές δεν γνωρίζουν ότι η όμορφη κούνια ή το κομψό χαλί θα μπορούσε να εκθέσει το μωρό τους σε δυνητικά επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Επικίνδυνα μωρομάντηλα ανακαλούνται λόγω κινδύνου Μόλυνσης

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, καινούργια έπιπλα, χαλιά, στρώματα ακόμη και κουρτίνες μπορούν να περιέχουν πολλές από τις ίδιες πτητικές οργανικές ενώσεις που βρίσκονται στο χρώμα. Αυτές οι χημικές ουσίες εξατμίζονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά κατά την διαδικασία αυτή, δημιουργούν αναθυμιάσεις που θα μπορούσαν να αρρωστήσουν το μικρό σας.

Ενώ οι πιθανές επιπτώσεις των πτητικών οργανικών ενώσεων είναι τρομακτικές, η έκθεση σε αυτές είναι σχετικά εύκολη να προληφθεί. Ξεκινήστε να φτιάχνετε το βρεφικό δωμάτιο όσο νωρίτερα γίνεται ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τα χρώματα, τα έπιπλα ή τα αντικείμενα να αεριστούν. Επιλέξτε άοσμα χρώματα ειδικά για βρεφικό δωμάτιο και σκεφτείτε να τοποθέτησε ξύλινο δάπεδο αντί χαλιού. Αφήστε τα ντουλάπια και τα συρτάρια ανοιχτά και άδεια από ρούχα και αντισταθείτε στην επιθυμία να συναρμολογήσετε την κούνια μέχρι το στρώμα να έχει αρκετό χρόνο για να αεριστεί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πώς να Φτιάξετε επαναχρησιμοποιούμενα Μωρομάντηλα με 3 ΥΛΙΚΑ

Λάθος τοποθέτηση κουρτινών

Πιθανότατα έχετε ήδη τοποθετήσει ειδικά προστατευτικά στα παράθυρά σας αλλά έχετε σκεφτεί την ασφάλεια των κουρτινών σας; Οι κουρτίνες που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά μπορούν να πέσουν στο παιδί σας. Για να αποφύγετε τους τραυματισμούς στο κεφάλι, βεβαιωθείτε ότι όλα τα εξαρτήματα κουρτίνας είναι είτε στερεωμένα καταλληλά απευθείας στον τοίχο. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε κουρτινόξυλα. Είναι βρώμικα στην καλύτερη περίπτωση και με ένα δυνατό τράβηγμα του υφάσματος μπορεί να καταλήξει η κουρτίνα στο κεφάλι του μικρού σας!

Επιλογή επικίνδυνων αντικειμένων

Τα βαριά διακοσμητικά τοίχων αποτελούν επίσης απειλή, ακόμη και αν έχουν εγκατασταθεί σωστά. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφριούς καμβάδες ή αυτοκόλλητα βινυλίου για το τοίχο και ποτέ μην κρεμάσετε τίποτα πάνω από την κούνια του μωρού σας που θα μπορούσε να πέσει και να το τραυματίσει.

Όταν επιλέγετε άλλα αξεσουάρ, προσπαθήστε να σκέφτεστε σαν ένα μικρό παιδί. Το μικρό σας θα χοροπηδάει σε όλο το δωμάτιο πριν το καταλάβετε, οπότε η ασφάλεια του είναι η μοναδική σας προτεραιότητα. Οι χάντρες από εάν το διακοσμητικό μαξιλάρι θα μπορούσαν εύκολα να καταλήξουν στο στόμα του μικρού σας και αυτό το υπέροχο τραπεζομάντιλο στο να τραβηχτεί με οτιδήποτε επάνω.

Θυμηθείτε: εάν θα μπορούσε να συμβεί, πιθανώς θα συμβεί.

Επιλέγοντας επισφαλή έπιπλα

Όταν επιλέγετε έπιπλα για το δωμάτιο του μωρού σας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι κάθε κομμάτι είναι τόσο ασφαλές όσο και όμορφο. Παρόλο που μπορεί να σας αρέσει η ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα οικογενειακό κειμήλιο ή να ενσωματώσετε ένα vintage κομμάτι, πολλά από αυτά τα παλαιά αντικείμενα, ειδικά κούνιες, λίκνα και πορτ μπεμπε, δεν πληρούν τα σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας και θα πρέπει να αποφεύγονται.

Αν έχετε στην καρδιά σας μια αντίκα ή εάν μια καινούργια κούνια δεν είναι στον προϋπολογισμό σας, φροντίστε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο για την ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων. Μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να αναζητήσετε όταν σκέφτεστε να επιλέξετε μια παλιά κούνια.

Κουνιστές καρέκλες και ακόμη και σύγχρονες πολυθρόνες θηλασμού μπορούν επίσης να προκαλέσουν τραυματισμούς. Για να προστατέψετε τα ποδαράκια και τα δακτυλάκια, επιλέξτε μια πολυθρόνα θηλασμού με μηχανισμό ασφάλισης που εμποδίζει την ολίσθηση της όταν δεν χρησιμοποιείται και βεβαιωθείτε ότι ο μηχανισμός δεν μπορεί να προσεγγιστεί από το μικρό σας.

“Παραλίγο να χάσω το μωρό μου από μερικές σταγόνες baby oil”

Επιλέγοντας την κομψότητα έναντι της λειτουργικότητας

Σε μια μάχη μεταξύ του τι φαίνεται καλό και τι λειτουργεί καλύτερα, η κοινή λογική μας εγκαταλείπει μερικές φορές. Η κούνια μπορεί να φαίνεται καταπληκτική μπροστά στο παράθυρο, αλλά είναι πραγματικά το ασφαλέστερο μέρος για αυτήν; Οι κουρτίνες σας μπορεί να ταιριάζουν με το σετ κλινοσκεπασμάτων σας, αλλά θα μπλοκάρουν αρκετό φως και θα προστατεύουν το μωρό σας από την υπερθέρμανση κατά τον απογευματινό ύπνο; Έχετε αποθηκεύσει ότι χρειάζεται για να αλλάξετε και να ντύσετε το μωρό σας στην αλλαξιέρα ;

Πριν ολοκληρώσετε το βρεφικό δωμάτιο, καθίσετε και σκεφτείτε τη λειτουργικότητα του νέου σπιτιού του μωρού σας. Μπορεί να είναι απογοητευτική η πραγματοποίηση αλλαγών, αλλά ο σχεδιασμός για το μέλλον μπορεί να αποτρέψει ατυχήματα και να σας γλυτώσει χρήματα και κόπο μακροπρόθεσμα.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Χάνετε τα ΜΑΛΛΙΑ σας; Δείτε πως θα Βγουν Ξανά με ένα Μόνο Συστατικό

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ με ΠΙΝΑΚΕΣ: Πώς να διαλέξεις τον ιδανικό πίνακα για το Σπίτι σου