Σίγουρα σας έχει συμβεί να ξεφλουδίσετε το τσόφλι ενός αυγού μαζί με το ασπράδι του. Αυτό συμβαίνει επειδή το αυγό είναι φρέσκο και το ασπράδι είναι κολλημένο στο τσόφλι. Για εύκολο ξεφλούδισμα, τα αυγά πρέπει να είναι μεταξύ 7 και 10 ημερών. Αλλά αν θέλετε πάντα τα αυγά να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα , προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα στο νερό όπου βράζετε το αυγό.
Άλλα κόλπα για αυγά είναι τα παρακάτω:
Ελέγξτε τη φρεσκάδα του αυγού με τη βοήθεια ενός ποτηριού νερού. Βάλτε το στο ποτήρι και παρατηρήστε τη θέση του: αν το αυγό φτάσει στον πάτο σε οριζόντια θέση σημαίνει ότι είναι πολύ φρέσκο. Αν παραμείνει κατακόρυφο στον πάτο μπορείτε να το βράσετε χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν παραμείνει στην επιφάνεια σημαίνει ότι είναι πολύ παλιό. Πώς παστεριώνουμε αυγά
Για να αποφύγετε τυχόν ρωγμές, ζεστάνετε το αυγό πριν το βάλετε σε ζεστό νερό. Το να βάλετε το αυγό απευθείας από το ψυγείο σε ζεστό νερό ενδέχεται να φθείρει το τσόφλι, οπότε αφήστε το για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία του δωματίου.
Εάν θέλετε σφιχτά βραστά αυγά, βάλτε τα σε ένα ποτήρι κρύο νερό και στη συνέχεια βράστε τα.
Αν θέλετε να έχετε μαλακούς κρόκους, βάλτε το αυγό σε ζεστό νερό για 4 λεπτά και κρατήστε το εκεί με τη βοήθεια κουταλιού. Πανεύκολο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα
Βεβαιωθείτε ότι τα αυγά καλύπτονται με νερό ώστε να βράσουν ομοιόμορφα.
Μετά το βράσιμο, βάλτε τα αυγά σε ένα μπολ κρύο νερό για 1-2 λεπτά ώστε να τα ξεφλουδίσετε πιο εύκολα.
Αν θέλετε να φτιάξετε μια βραστή ομελέτα, κουνήστε το αυγό σας πολύ καλά πριν το βάλετε να βράσει. Είναι απαραίτητο να το κουνήσετε λίγα λεπτά ώστε είναι καλά ανακατεμένο μέσα. 11 Κόλπα για αυγά που θα αλλάξουν το πρωινό σας για πάντα
πηγή φωτό