(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Για το κέικ θα χρειαστείτε:
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και λιγότερες αν το θέλετε λιγότερο γλυκό)
6 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. βανίλια
λίγο αλάτι
2 κούπες νερό
10 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. λευκό ξύδι
Δείτε επίσης: Κέικ Με Κρέμα Καραμελέ
Για το γλάσο θα χρειαστείτε:
200 γρ. νερό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
Για το κέικ:
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα τα στερεά, μετά τα υγρά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι απαλά, με κυκλικές κινήσεις.
Περνάτε με λίγο λάδι και εν συνεχεία με λίγο αλεύρι τη φόρμα που θα βάλετε το μείγμα, για να μην κολλήσει το κέικ (προτιμήστε ταψάκι ή πυρέξ ή ακόμη και θήκες για μάφινς και όχι την κλασική φόρμα του κέικ).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Τρώγεται σκέτο, ή πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα πανεύκολο γλάσο σοκολάτας.
Για το γλάσο:
Σπάτε σε κομματάκια την κουβερτούρα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, βάζετε το νερό και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
Προσθέτετε τη σοκολάτα.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνετε το γλάσο πάνω από το κέικ (Προσοχή: Το κέικ πρέπει να έχει κρυώσει)
via iefimerida, foodmaniacs