Φωτογραφία δείχνει πώς βλέπει κάποιος που έχει αστιγματισμό

Ο αστιγματισμός είναι η διαθλαστική ανωμαλία του οφθαλμού, κατά την οποία οι παράλληλες ακτίνες του φωτός δεν διαθλώνται με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους μεσημβρινούς στον αμφιβληστροειδή. Το αποτέλεσμα είναι θολή όραση.

Ο αστιγματισμός εμφανίζεται τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες. Υπάρχει συνήθως εκ γενετής, ή είναι παρούσα στη γέννα, αλλά μπορεί επίσης και να αναπτυχθεί μετά από μια χειρουργική επέμβαση στο μάτι ή έναν τραυματισμό.

Πριν λίγες μέρες έγινε μια δημοσίευση στο Twitter για το πώς βλέπουν το φως οι άνθρωποι με αστιγματισμό και έγινε viral και έκανε χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν την συνηθισμένη αυτή πάθηση.

Το tweet δείχνει δύο νυχτερινές φωτογραφίες από αυτοκινητόδρομο σε κίνηση. Τα κόκκινα φώτα τους στη μία είναι θολά και μας δυσκολεύουν να δούμε καθαρά, αλλά στην άλλη τα φώτα είναι καθαρά και μπορεί κανείς να διακρίνει τα αυτοκίνητα και το δρόμο.

Δείτε ακόμα Ιδού πώς να βλέπετε καθαρά χωρίς γυαλιά μυωπίας – Το πανέξυπνο, εύκολο τρικ που απογειώνει [Βίντεο]

Related Post

Το NHS μας εξηγεί με πιο απλά λόγια το τι είναι αστιγματισμός και το τι μας προκαλεί: «Αστιγματισμός σημαίνει ότι το μάτι μας είναι διαμορφωμένο περισσότερο σαν μπάλα του ράγκμπι παρά σαν μπάλα του ποδοσφαίρου, κι έτσι το φως εστιάζεται σε παραπάνω από ένα σημείο στο μάτι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει: θολή όραση, πονοκέφαλο και πίεση στα μάτια».

Πολλοί από τους χρήστες σχολίασαν πως νόμιζαν ότι όλοι οι άνθρωποι βλέπουν αυτές τις γραμμές φωτός. Όμως, αν και δεν είναι επικίνδυνο για τον οργανισμό μας, ο αστιγματισμός δυσκολεύει την οδήγηση κατά τις βραδινές ώρες. Μειώνει την ικανότητά μας να δούμε καθαρά και αυτό μπορεί να μας βάλει σε κίνδυνο.

Σε περίπτωση λοιπόν που η αριστερή φωτογραφία είναι αυτό που βλέπετε το βράδυ, τότε συνιστάται να επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο. Αν ο αστιγματισμός είναι ήπιος, ο γιατρός δεν θα σας δώσει κάποια θεραπεία. Σε αντίθετη περίπτωση, οι διορθωτικοί φακοί είναι η συνηθισμένη προσέγγιση, και σε κάποιες περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να προτείνει χειρουργείο laser για πλήρη αποκατάσταση της υγιούς όρασης.

via enallaktikidrasi

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα