in , , , , ,

10 τροφές που μπορείς να τρως όσο θες χωρίς να παχαίνεις

Δε θα ήταν τέλειο αν μπορούσαμε να τρώμε όλα τα φαγητά που μας αρέσουν χωρίς να παχαίνουμε;

Όποτε όμως απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας λιχουδιά, η ζυγαριά ανεβαίνει! Αν όμως επιλέξετε τις σωστές τροφές, αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Διαβάστε παρακάτω τις τροφές που μπορούμε να τρώμε χωρίς να έχουμε τύψεις και να παχαίνουμε.

1.Ντομάτες

via

Ένα κοινό συστατικό στη μεσογειακή κουζίνα, η ντομάτα είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές λαχανικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει και καλός λόγος, καθώς οι ντομάτες έχουν καλή γεύση και είναι υγιεινές.

Με κάθε ντομάτα να περιέχει περίπου εννέα θερμίδες, το λαχανικό είναι ιδανικό για ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος. Οι ντομάτες περιέχουν πολλά φυτοχημικά λυκοπένια, τα οποία τους δίνουν το κλασικό κόκκινο χρώμα τους. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, το λυκοπένιο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων και ακόμη και καρκίνου. Ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου βρίσκονται στις μαγειρεμένες ντομάτες, την πάστα ντομάτας και τις κονσέρβες τομάτας.

2. Αγγούρι

via

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβετε το αγγούρι στον κατάλογο τροφίμων σας. Ένα φλιτζάνι αποφλοιωμένο αγγούρι περιέχει μόνο 16 θερμίδες, καθιστώντας το ένα από τα λιγότερο θερμιδικά τρόφιμα εκεί έξω. Δεν είναι έκπληξη πάρα πολύ όταν θεωρείτε ότι τα αγγούρια είναι 95% νερό. Η φλούδα αγγουριού περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες βιταμινών Β, Ε και C καθώς και σιδήρου, ψευδαργύρου, καλίου, φωσφόρου, ασβεστίου και μαγνησίου. Με αυτά τα παραπάνω, σίγουρα αξίζει να προσθέσετε αυτή την υγιεινή σούπερ τροφή στην επόμενη σαλάτα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης: Η πιο απλή δίαιτα του κόσμου: Τρώμε ό,τι χωράει η χούφτα μας

3. Καρπούζι

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτός ο καρπός αποτελείται κυρίως από νερό. Ένα φλιτζάνι καρπούζι σε κύβους περιέχει μόνο 46 θερμίδες, κυρίως λόγω της περιεκτικότητας σε νερό 95%. Αυτός είναι ασφαλώς ένας καλός λόγος για να συμπεριληφθεί στο σχέδιο διατροφής σας. Το καρπούζι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α και C καθώς και σε σίδηρο. Στις ζεστές μέρες, το καρπούζι είναι το τέλειο αναψυκτικό χαμηλών θερμίδων.

4. Καρότο

Ο μέσος Αμερικανός τρώει περίπου 9 κιλά καρότα ετησίως. Το πορτοκαλί λαχανικό κάνει ένα υγιεινό, φιλικό προς τη διατροφή σνακ, καθώς ένα φλιτζάνι περιέχει μόνο 52 θερμίδες. Τα καρότα είναι γεμάτα από σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο και βιταμίνη Α – ακόμη και η κατανάλωση καρότου μεσαίου μεγέθους είναι αρκετή για να καλύψει την ποσότητα βιταμίνης Α που χρειάζεστε σε μια μέρα. Μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης δείξει ότι η φλαρκρινόλη που περιέχεται στα καρότα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κάποιων καρκίνων.

5.Σπανάκι

“Το σπανάκι σας κάνει δυνατούς όπως τον Ποπάυ”. Αλλά είναι πραγματικά αλήθεια; Στην πραγματικότητα, το σπανάκι περιέχει πολύ λιγότερο σίδηρο από ό, τι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται – μόνο 0,8 mg ανά φλιτζάνι. Αυτό σημαίνει ότι το σπανάκι είναι μια εξαιρετική επιλογή χαμηλών θερμίδων για τους διαιτολόγους, καθώς μόνο επτά θερμίδες περιέχονται σε ένα φλιτζάνι. Το σούπερ λαχανικό είναι επίσης άφθονο σε μέταλλα και βιταμίνες όπως το φολικό οξύ, το β-καροτένιο και η βιταμίνη C. Επειδή το σπανάκι είναι πλούσιο σε οξαλικό οξύ που αντιδρά με ασβέστιο, τρώει πάρα πολύ πράσινο μπορεί να οδηγήσει σε πέτρες στα νεφρά και προβλήματα με τα οστά σας. Ως εκ τούτου, συνιστάται να τρώτε σπανάκι με ένα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικό προϊόν.

6. Φράουλες

Είτε πρόκειται για ένα smoothie, παγωτό ή φρουτοσαλάτα, οι φράουλες είναι μια πραγματικά νόστιμη θεραπεία. Θα χαρείτε να ακούσετε ότι δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ένοχοι για το φαγητό των υπέροχων κόκκινων φρούτων, καθώς ένα φλιτζάνι περιέχει μόνο 46 θερμίδες. Επιπλέον, υπάρχει περισσότερη βιταμίνη C στις φράουλες παρά στα πορτοκάλια. Ο καρπός είναι επίσης πλούσιος σε φολικό οξύ, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο.

Δείτε επίσης: Γιαούρτι με μέλι και σώθηκες: Η ατρόμητη δίαιτα που θα σας διώξει 7 κιλά σε 10 μέρες

7. Βατόμουρα

Όταν πρόκειται για υγιεινή διατροφή, το βατόμουρο είναι ένα πραγματικό super food. Εκτός από τις πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β και C, αυτά τα νόστιμα μούρα περιέχουν διάφορα αντιφλεγμονώδη φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά. Τα σμέουρα είναι επίσης γνωστό ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου. Επιπλέον, τα σμέουρα μπορούν να είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τις γυναίκες, καθώς έχουν συστολική επίδραση στη μήτρα και διεγείρουν την παραγωγή οιστρογόνων. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει με τις αλλαγές της διάθεσης, την εμμηνόρροια δυσφορία και πολλές προ-εμμηνορροϊκές παρενέργειες. Όταν παρασκευάζεται ως τσάι, τα φύλλα από βατόμουρο μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον πόνο που σχετίζεται με τον τοκετό. Ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα, ένα φλιτζάνι σμέουρα περιέχει μόνο 64 θερμίδες.

8. Νoodles

Στην Ιαπωνία, τα noodles έχουν χρησιμοποιηθεί σε σούπες για πολλά χρόνια. Συντίθενται κυρίως από γλυκομανάνη (η ίνα στο konjac yam) και άφθονο νερό. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, αυτά τα ζυμαρικά είναι εξαιρετικά για να σας δώσουν ένα μακρόχρονη αίσθηση πληρότητας. Η κατανάλωση ζυμαρικών shirataki μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα τα επίπεδα ινσουλίνης να αυξάνονται και να πέφτουν πιο αργά. Επιπλέον, οι υδατοδιαλυτές διαιτητικές ίνες που περιέχονται στις χυλοπίτες έχουν πρεβιοτικό αποτέλεσμα, προωθώντας την ανάπτυξη υγιών βακτηρίων στο έντερο. Εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, μπορείτε να τρώτε όσες και αυτές τις χυλοπίτες όπως σας αρέσει χωρίς ένοχη συνείδηση.

9. Ζελέ χωρίς ζάχαρη

Όλοι έχουμε μια πολύ δυναμική λαχτάρα για κάτι γλυκό από καιρό σε καιρό. Εάν θέλετε μια φιλική προς τη διατροφή λύση, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα πακέτο ζελέ που περιέχει stevia, ξυλιτόλη ή ερυθριτόλη ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ένοχοι, καθώς ένα φλιτζάνι ζελέ χωρίς ζάχαρη περιέχει μόνο 20 θερμίδες.

10. Ροδάκινα

Αυτός ο καρπός έχει υπέροχη γεύση και είναι ένας από τους λιγότερο θερμιδικούς καρπούς εκεί έξω – που περιέχει μόνο 60 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Εκτός από την πλούσια σε βιταμίνες Α, Β και C, τα ροδάκινα περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου και καλίου. Χάρη στη γλυκιά γεύση τους, κάνουν μια μεγάλη εναλλακτική λύση στην καραμέλα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

H ελληνική υπερτροφή που έχει τριπλάσιο ασβέστιο από το γάλα

Πώς να φτιάξεις ένα σκαμπό από παλέτα