Το Πάσχα είναι από τις πιο όμορφες γιορτές, είναι άνοιξη, τα πάντα ανθίζουν, γεμίζει ο τόπος χρώματα. Παρακάτω θα βρείτε μια ιδιαίτερη Πασχαλινή κατασκευή. Ιδιαίτερη δεν την κάνει το θέμα της αλλά η τεχνική της που σίγουρα πολλοί από εσάς δεν την γνωρίζουν.
Φέτος προσπαθήστε να φτιάξετε αυτά τα πανέμορφα Πασχαλινά αβγά και χαρίστε τα στους αγαπημένους σας.
Τι θα χρειαστείτε για τα Πασχαλινά Αβγά Καλάθια από Ζάχαρη:
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1 καρούλι νήμα για βελονάκι
- 1 μεσαίο μπαλόνι
- περίπου 9 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής για να πετύχετε παστέλ αποχρώσεις (προαιρετικά)
- δαντέλα ή κορδέλα
- προαιρετικά ακρυλικό σπρέι βερνίκι για να περάσετε την κατασκευή σας και να αντέξει περισσότερο στο χρόνο.
Φουσκώστε το μπαλόνι και δέστε το. Στη συνέχεια κρατώντας το μπαλόνι επάνω στο σώμα σας τυλίξτε το νήμα σφιχτά, κάθετα, οριζόντια, ζικ ζακ, μέχρι να καλυφθεί καλά ολόκληρο το μπαλόνι. Χρησιμοποιήστε όλο το νήμα. Η άκρη μπορεί να μείνει χαλαρή, μην το φοβηθείτε γιατί η ζάχαρη θα κάνει τη δουλειά της 🙂
Διαβάστε επίσης – Πώς να φτιάξουμε ένα υπέροχο πασχαλινό καλάθι απο σπάγκο!
Ανακατεύουμε ζεστό νερό και ζάχαρη. Ρίχνουμε μεγάλες κουταλιές του μείγματος επάνω στο μπαλόνι και το αφήνουμε να κυλίσει προς τα κάτω. Το μείγμα είναι σχετικά παχύρρευστο οπότε αργεί να “τρέξει”. Στη συνέχεια απλώνουμε και με τα χέρια έτσι ώστε να καλυφθεί όλο το νήμα και να μουλιάσει.
Τοποθετήστε το μπαλόνι για να στεγνώσει επάνω σε ένα ρολό από χαρτόνι και από κάτω ένα πιάτο για να μην λερώσετε όσο στάζει και στεγνώνει.
Αφήστε το μπαλόνι να στεγνώσει για 24 ώρες. Όσο το νήμα είναι ελαφρώς μαλακό ακόμη, σκάμε από το κάτω μέρος το μπαλόνι με μια καρφίτσα και τοποθετούμε την κατασκευή σε ένα επίπεδο σημείο πιέζοντας έτσι ώστε να ισιώσει ο πάτος για να μπορεί να στέκεται.
Με έναν μαρκαδόρο μπορούμε να μαρκάρουμε τα ανοίγματα του αβγού και να κόψουμε με κοφτερό ψαλίδι.
Διακοσμούμε με κορδέλες ή δαντέλα και φυσικά μπορούμε να γεμίσουμε με γλυκίσματα και με ψεύτικο άχυρο. Δείτε εδώ Πώς να φτιάξετε άχυρο για πασχαλινά καλαθάκια και κατασκευές!
φωτ. mymelodrama