Πώς θα φτιάξετε τον τέλειο σπιτικό γύρο χοιρινό.
Μια δοκιμή θα σας πείσει για τη νοστιμιά του! Εμείς δεν έχουμε λόγια..
Μια συνταγή από τη Γωγώ Σαμίου! Τις πεντανόστιμες και λαχταριστές συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στην ομάδα της στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, όπου μπορείτε πολύ εύκολα με ένα κλικ να γίνετε μέλη.
Υλικά:
- Λεπτές φέτες από χοιρινό κρέας από τη μεριά του λαιμού. Η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του γύρου που θέλετε να φτιάξετε.
- Ντομάτες σε φέτες, κρεμμύδια σε φέτες, σκόρδα, κόκκινες και πράσινες πιπεριές σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Σε ένα ταψί τοποθετώ μία φέτα κρέας και μία στρώση με τα παραπάνω λαχανικά και καρυκεύματα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το κρέας.
Τυλίγω καλά με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο. Το κρέας ψήνεται μέσα στο ταψί με τα υγρά του.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία με μιάμιση ώρα τουλάχιστον και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο γκριλ μέχρι να κάνει ωραία κρούστα.
Κόβουμε τον σπιτικό γύρο με μαχαίρι σε όσο το δυνατόν λεπτότερες φέτες όπως τον κλασσικό γύρο.
Μπορείτε να τον συνοδέψετε με πατατούλες, ή να φτιάξετε τις δικές σας πίτες γύρο.
Καλή επιτυχία! Αυτή τη συνταγή αλλά και πολλές άλλες μπορείτε να βρείτε στην ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” αλλά και στη σελίδα Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου – Gogo Samiou