Κρεμμύδια και πατάτες στο φούρνο. Ένα υπέροχο πιάτο δεν θα πιστεύετε!
Αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη να γίνει και μέσα σε 30 λεπτά έχετε φαγητό έτοιμο για όλη την οικογένεια.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Τα υλικά της πάρα πολύ απλά και σίγουρα θα τη φτιάξετε πολλές πολλές φορές.
Ξεκινήστε κόβοντας σε λεπτές φέτες περίπου 1 κιλό καθαρισμένες και πλυμμένες πατάτες. Κάντε το ίδιο για ένα με δύο κρεμμύδια – συμπληρώνουν απίστευτα τη γεύση.
Βάλτε τα σε μία φαρδιά κατσαρόλα.
Στη συνέχεια προσθέστε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος και μία γενναία ποσότητα από αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε βραστό νερό στο μείγμα με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Αυτό είναι πολύ έξυπνο κόλπο για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία του μαγειρέματος και του βρασμού.
Όταν η κατσαρόλα είναι περίπου γεμάτη κατά 1/4 βραστό νερό, άναψτε το μάτι και αφήστε τα να βράσουν. Καθώς βράζει προσθέστε λιωμένο σκόρδο, 2 φύλλα δάφνης, παρμεζάνα και φρέσκο θυμάρι – φυσικά Μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό σας αρέσει!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Κλείστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για έξι λεπτά περίπου.
Ήρθε η ώρα για το τελευταίο βήμα.
Βάλτε το μείγμα σε ταψάκι, προσθέστε μία γενναία ποσότητα παρμεζάνας και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Μετά από 15 λεπτά στο φούρνο αυτή η τόσο απλή συνταγή με πατάτες είναι έτοιμη να σερβιριστεί.
δεν σας φαίνεται πεντανόστιμη;
Συμβουλή: Εάν έχετε κουζίνα με γκάζι η κουζίνα με πλάτυ μάτι μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση κατσαρόλας για να γίνουν όλα απευθείας στο ταψάκι.