Πανεύκολη σοκολατόπιτα με επικάλυψη μερέντας, απλά υπέροχη!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μισή κούπα ζάχαρη
Μισή κούπα γάλα φρέσκο
1 κούπα αλεύρι φαρίνα (κοσκινισμένο)
2 γεμάτες κουταλιές κακάο (κοσκινισμένο) 1 βανίλια
3 αυγά
μισό κουταλάκι αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
Μιαμιση κούπα νερο
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 κουταλιές φουντούκια αλεσμένα
1 συσκευασία βούτυρο (σε ασημόχαρτο)
6 κουταλιές κακάο
Αν ψάχνετε να βρείτε μια συνταγή για ένα σιροπιαστό γλυκάκι, εύκολο και γρήγορο αλλά υπέροχο, τότε αυτή η σοκολατόπιτα με επικάλυψη από μερέντα (επίσης γνωστή ως πραλίνα φουντουκιού) θα σας ανεβάσει απίστευτα στα μάτια όσων την φάνε. Η’ αν απλά έχετε υπογλυκαιμίες δοκιμάστε την για πάρτη σας! Η σοκολατόπιτα είναι και πολύ καλή για κέρασμα σε μια επίσκεψη…
Για το κέικ της σοκολατόπιτας:
Μισή κούπα ζάχαρη
Μισή κούπα γάλα φρέσκο
1 κούπα αλεύρι φαρίνα (κοσκινισμένο)
2 γεμάτες κουταλιές κακάο (κοσκινισμένο)
1 βανίλια
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
Τα υλικά για το σιρόπι μας:
Μιάμιση κούπα νερό
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
Και τα υλικά για τη μερέντα μας:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
3 κουταλιές φουντούκια αλεσμένα
1 συσκευασία βούτυρο (σε ασημόχαρτο)
6 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση Συνταγής
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σοκολατόπιτα σε ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά, με ένα σύρμα. Θέλουμε να γίνουν ένα ομοιογενές υλικό.
Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και το βουτυρώνουμε.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι το μείγμα της σοκολατόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου. Για δοκιμή, τρυπάμε με ένα μαχαίρι και πρέπει να βγαίνει στεγνό!
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (μιάμιση κούπα νερό και μιάμιση κούπα ζάχαρη) και τα βράζουμε για 8 λεπτά. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μόλις γίνει το σιρόπι μας, περιχύνουμε με αυτό τη ζεστή σοκολατόπιτα. Ετσι όπως είναι ζεστό το κέικ, θα σιροπιάσει καλά. Θα δείτε ότι θα ρουφήξει όλο το σιρόπι. Να πως θα πρέπει να είναι το κέικ της σοκολατόπιτας:
Μετά αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει για μία ώρα τουλάχιστον.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε την πραλίνα φουντουκιού. Θα χρειαστούμε μόλις 5 λεπτά:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αλέθουμε πολύ καλά τα φουντούκια. Μόλις γίνουν τα φουντούκια σκόνη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε το μίγμα στο μούλτι μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και παχύρευστη μερέντα.
Αυτό ήταν! Μόλις γίνει η μερέντα μια μια λεία κρέμα, και έχει κρυώσει το κέικ της σοκολατόπιτας, ρίχνουμε στο κέντρο του κέικ όση μερέντα θέλουμε, και έπειτα την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο κέικ.
Δεν χρειάζεται να βάλουμε όλη τη μερέντα/πραλίνα ούτε χρειάζεται κάποιο εργαλείο για να απλωθεί ομοιόμορφα. Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας περιστρέφοντας το ταψάκι ως εξής:
Η σοκολατόπιτα με μερέντα είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε. Σερβίρουμε και απογειωνόμαστε!
via supersyntages