Η σπιτική μπεσαμέλ που θα διαβάσετε είναι μια συνταγή με απλά βήματα τα οποία ακολουθώντας τα, θα έχετε μια βελούδινη και νόστιμη σάλτσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το παστίτσιο, τις μελιτζάνες παπουτσάκια, τα κανελόνια ή τον μουσακά. Δοκιμάστε την καθώς ανυπομονούμε για τα σχόλιά σας!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνταγή για σπιτική συνταγή

Χρόνος Προετοιμασίας – 7 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος – 15 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος – 22 Λεπτά
Μερίδες – 1 κατσαρόλα

Related Post

Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείτε
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
4 κ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κ. της σούπας βούτυρο καλής ποιότητας [Προτείνουμε αγελαδινό ή Κερκύρας]. Προσοχή, μην προτιμήσετε μαργαρίνη.
3 ½ κ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό ολόκληρο
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Εκτέλεση
1. Αρχικά, ζεσταίνετε το γάλα ώσπου να γίνει χλιαρό προς ζεστό. Μόλις γίνει αυτό, αποσύρετε από την εστία.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ,σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το λάδι και το βούτυρο και περιμένετε ώσπου να λιώσει το δεύτερο.
3. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς [με ρυθμό ούτε γρήγορο αλλά ούτε κι αργό] με έναν αυγοδάρτη [fouet], ωσότου το αλεύρι να γίνει χρυσό και να βγάλει το άρωμα του. Προσέχετε να παίρνετε και την ποσότητα αλευριού από τα τοιχώματα.
4. Εν συνεχεία και ενώ συνεχίζετε με το ένα χέρι το ανακάτεμα, με το άλλο προσθέτετε το γάλα [σε μικρές δόσεις για να μην σβολιάσει το αλεύρι] εντός του σκεύους σας.
5. Αφού έχει τελειώσει όλο το γάλα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε το αυγό. Προσοχή ωστόσο, καθώς λόγω της θερμοκρασίας του μείγματος, υπάρχει πιθανότητα το αυγό να ψηθεί. Για να μην γίνει αυτό, αφού σπάσετε το αυγό σε ένα μικρό μπολάκι, με το που πέσει στο μείγμα, θα ανακατέψετε απευθείας με τον αυγοδάρτη ώστε να το «λιώσετε» και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
6. Τέλος, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σημείωση: Αν η συνταγή σας περιλαμβάνει τυρί, προτείνουμε να παραλείψετε το αλάτι. Έπειτα, μόλις δείτε την πρώτη μπουρμπουλίθρα να αναδύεται, αποσύρετε αμέσως από την φωτιά.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr
Ετικέτες: μπεσαμέλσυνταγή

Recent Posts

Ακρυλαμίδιο: Η τοξική ουσία που “κρύβεται” στο air fryer – Είναι τελικά τόσο αθώο το μαγείρεμα;

Το air fryer είναι η “φριτέζα” που σχεδόν κάθε σπίτι πλέον έχει, αφού έχει λύσει… Read More

17 Μαΐου, 2024

Κλέλια Ανδριολάτου: Το κορίτσι του “Maestro” μας δείχνει το minimal σαλόνι της

Η Κλέλια Ανδριολάτου που πολλοί την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Maestro"… Read More

17 Μαΐου, 2024

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα