3 1/2 κουπες αλεύρι για όλες για ολες τις χρήσεις
1/2 κουπα τριμμένη παρμεζανα
1/2 κούπα ηλιόσπορους καθαρισμενους
5 αυγα
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι πιπέρι
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι ,το μπεικιν παουντερ,το αλάτι,το πιπέρι τη παρμεζάνα,τη πάπρικα και τους ηλιόσπορους.
Κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα.
Σε ενα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά με μίση κούπα νερο και τα ριχνουμε στη λακουβα απο το μείγμα μας.Ζυμώνουμε καλα. Αλευρώνουμε το πάγκο μας και ξαναζυμωνουμε.Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δυο μπαστούνια
.Με ενα καλαμακι κανουμε μια τρυπα στη μέση.
Στρωνουμε το ταψι μας με αντικολλητικο χαρτι ,και βαζουμε πανω τα μπαστούνια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτα.
Τα βγαζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε περίπου δυο με τρεις ωρες.
Μολις κρυώσουν τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες
Τα ξαναβαζουμε στο ταψι ,μειώνουμε το φουρνο στους 160 και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν .
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για πάπρικα,ρίγανη, σκορδάκι,κρεμμύδι,να τα εμπλουτίσετε με ντoματα,βασιλικο!!!