in , , ,

Υπέροχο παγωτό κανέλα!

Ένα από τα πιο ωραία παγωτά που μπορούμε να φτιάξουμε τώρα το καλοκαιράκι για να δροσιστούμε, από τον Γιάννη Λουκάκο.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ 500 ΓΡ

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό
250 γρ. γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 γρ. αλάτι
115 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κρόκους αυγών
5 γρ. κανέλα τριμμένη

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Σουρώνουμε σε σήτα.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή, ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα για ν’ αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.


Δείτε επίσης:

Συμβουλή
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε την κρέμα σε δοχείο στην κατάψυξη και την αφήνουμε να παγώσει καλά, χτυπώντας ενδιαμέσως 2-3 φορές για να αποκτήσει καλύτερη υφή.
via yiannislucacos

Επίσης

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι κάνει ορισμένους ανθρώπους πιο… θελκτικούς στα κουνούπια

Τρικ για να μετατρέψουμε απλά πλαστικά καπάκια σε καπάκια με μύτες για διάφορες χρήσεις! Οδηγίες – Βίντεο