ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Gourmet a la μπατιρέ
Συνταγή από το βιβλίο Γκουρμέ α λα μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
1 πακέτο ζυμαρικά (ό,τι έχουμε)
1½ κούπα κίτρινο τριμμένο τυρί
1 μεγάλο γάλα εβαπορέ
2 κ.σ. βούτυρο
Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
Πως το φτιάχνουμε
Ένα από τα πιάτα που γίνονται πιο γρήγορα και πιο νόστιμα από ότι αν το είχαμε παραγγείλει από πιτσαρία. Ιδανικό για παιδιά, για μακαρονάδες και για πολυάσχολους.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί.
Όσο είναι ακόμα ζεστά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει καλά.
Ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα και περιχύνουμε με αυτά τα ζυμαρικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Σημείωση! Μπορούμε μέσα στα ζυμαρικά να βάλουμε, αν θέλουμε, ψιλοκομμένα αλλαντικά ή ξεψαχνισμένο κρέας ή κοτόπουλο από προηγούμενη μέρα. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με κρέμα γάλακτος.