in , , ,

Πώς να Διορθώσετε μια Σάλτσα με πάρα πολύ Αλάτι

Όλοι έχουμε βιώσει αυτή την τρομακτική στιγμή, όταν το μόνο που γευόμαστε σε μια σάλτσα είναι το αλάτι. Πριν καταλήξει στα σκουπίδια, προσπαθήστε να το διορθώσετε με τις παρακάτω συμβουλές.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όλα εξαρτώνται από τη φύση της σάλτσας: για γαλλικές σάλτσες με βάση τη κρέμα ή το βούτυρο, προσθέστε περισσότερη κρέμα ή λίγη καστανή ζάχαρη για να εξουδετερώσετε το αλάτι. Με σάλτσες με βάση την τομάτα, η καστανή ζάχαρη δημιουργεί ένα γλυκό σημείο ισορροπίας. Και για μια ελαφρύτερη σάλτσα, με βάση βότανα, στύψτε ένα μικρό λεμόνι. Η οξύτητά του θα συμβάλει στην εξισορρόπηση της αλμυρότητας.
Το ίδιο ισχύει και για την υφή της σάλτσας. Αν μια σάλτσα έχει λιγοστέψει πάρα πολύ, τότε αραιώστε την (και το επίπεδο αλατιού) με άφθονο νερό ή ζωμό. Η προσθήκη κρασιού είναι μια άλλη επιλογή, αν και είναι λίγο δύσκολο γιατί αν το αλκοόλ δεν μαγειρευτεί εξ ολοκλήρου, τότε η σάλτσα θα γίνει πικρή. Εάν όμως το επιλέξετε, τότε σιγοβράστε τη σάλτσα για λίγο μέχρι να καεί το αλκοόλ.

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε να ρίξετε μέσα μία πατάτα. Η πατάτα θα απορροφήσει το αλάτι.

Επίσης

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 κανόνες για να είσαι ο εαυτός σου!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Gourmet a la μπατιρέ