(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Συνταγή για εύκολο προφιτερόλ
Υλικά:
640 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. (νισεστέ) κορν φλάουρ
Λίγο αλάτι
Κρουασάν με γέμιση κρέμα σαμπάνιας
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
40 γρ. κακάο
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
Βάζετε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ βάζετε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι, το κακάο και ανακατεύετε.
Στο κρύο γάλα χτυπάτε το αυγό και προσθέτετε το μείγμα του κακάο.
Ανακατεύετε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζετε από την φωτιά και ενώνετε τα δύο μείγματα.
Ανακατεύετε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε την βανίλια και ανακατεύετε μέχρι που να πήξει. Κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την σοκολάτα.
Ανακατεύετε καλά για να λιώσει. Σκεπάζετε με μία μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει.
Σερβίρετε την κρύα κρέμα μαζί με κομμένα κρουασανάκια. Διακοσμείτε με σαντιγί και μαρασκίνο.