Σίγουρα όσοι έχετε επισκεφθεί το όμορφο νησί της Ζακύνθου και έχετε βρεθεί σε πανηγύρι, έχετε δοκιμάσει αυτό το τόσο απλό αλλά τόσο νόστιμο γλύκισμα! Τη Ζακυνθινή Φιτούρα!
Από τα πιο απλά και οικονομικά γλυκά αφού τα μοναδικά υλικά που χρειάζεστε είναι νεράκι, σιμιγδάλι και αλάτι! Ας δούμε παρακάτω τη συνταγούλα.

Υλικά για τη Ζακυνθινή Φιτούρα:
περίπου 1500 ml νερό
500 γραμμ. σιμιγδάλι χοντρό
1μιση κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση
Βάζουμε το νεράκι και το αλάτι σε κατσαρόλα μέχρι να πάρει βράση, θέλουμε χαμηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχως να μην σβολιάσει. Μόλις γίνει μια ελαφρώς πηχτή κρέμα (ούτε πολύ αραίη αλλά ούτε και πολύ πηχτή – θέλουμε η κουτάλα πίσω της να αφήνει αυλάκια) βγάζουμε από τη φωτιά.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι περίπου 20×20 εκ και απλώνουμε την κρέμα στρώνοντας την με ένα κουτάλι για να έχει ομοιόμορφη επιφάνεια.
Εδώ να σημειωθεί οτι η παραδοσιακή φιτούρα έχει αρκετά μεγάλο πάχος για να μπορεί αυτός που την φτιάχνει να την τσιμπάει με το πιρούνι όταν την τηγανίζει και να μην διαλυθεί. Εαν θέλετε πιο λεπτή μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε μεγαλύτερο ταψάκι, αλλά μεγάλη προσοχή γιατί εαν βγουν πολύ λεπτά τα κομμάτια θα διαλυθούν κατά το τηγάνισμα.

Related Post

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αφήνετε να ξεκουραστεί το μείγμα για αρκετές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί αλλά όχι να ξεπεράσουν τις 12. Εαν θέλετε βάζετε στο ψυγείο, ειδικά εαν είναι καλοκαίρι.

Κόβουμε τις φιτούρες σε μπακλαβαδωτό σχήμα και τηγανίζουμε (στο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι) σε μέτρια φωτιά κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Με το πιρούνι γυρίζουμε και τα πλαϊνά να τηγανιστούν ελαφρώς.

Αφού τις βγάλουμε ζεστές πασπαλίζουμε πολύ ζάχαρη και κανέλα πάνω κάτω. Μπορείτε να έχετε φτιάξει ένα μείγμα μέσα σε ένα λεκανάκι και να τις κυλήσετε μέσα!
Τόσο απλά, τόσο οικονομικά, τόσο νόστιμα! Τα φιλιά μου στο υπέροχο νησί μου!

Δείτε επίσης – Η καλύτερη σπιτική ζύμη για πίτσα!

Δείτε επίσης – Πρωτότυποι τρόποι για πανάρισμα

Δείτε επίσης – Μπουγάτσα με Κρέμα

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Οι επαγγελματίες καθαρισμού απαντούν: 5 καθαριστικά προϊόντα που δεν χρειάζεστε

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More

26 Απριλίου, 2024

Τα 12 καλύτερα έξυπνα κόλπα για να γίνετε επαγγελματίες Σεφ στην κουζίνα

Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More

26 Απριλίου, 2024

Είναι αλήθεια τόσο κακό να σπάτε τα σπυράκια σας; Εδώ θα βρείτε την απάντηση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More

26 Απριλίου, 2024

10 Είδη Γυναικείων Παπουτσιών που Δεν Είναι Τόσο Μοντέρνα όσο Φαίνονται

Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Έξυπνα Κόλπα για να Ξυπνήσετε Γρήγορα το Πρωί

Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Το Κοτοπουλάκι δεν το πλένουμε με νεράκι

Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More

25 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα