To πολυαγαπημένο μου κανελόνι! Λατρεμένη συνταγή! Κανελόνια με κιμά!

Νομίζω τα κανελόνια δεν θέλουν πολλές συστάσεις. Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου φαγητό, τα λατρεύω όπως και όλοι μέσα στην οικογένεια και κρεμιόμαστε απο το φούρνο μέχρι να γίνουν..

Σαν συνταγή δεν είναι δύσκολη απλά έχει λίγο διαδικασία και ίσως γι’αυτό πολύς κόσμος δεν τα φτιάχνει συχνά.
Κάντε αυτή τη συνταγούλα και νομίζω οι κόποι σας θα ανταμειφθούν!
Υλικά:
1 κιλό κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
σάλτσα ντομάτας
τοματοπελτές
κανέλα
1 μπουκάλι κέτσαπ
2 πακέτα ζυμαρικά κανελόνια
500 γρ. τυρί γκούντα
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρωματάκι, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε ζεστό νεράκι (όχι πολύ) σάλτσα ντομάτας, 2-3 κουταλιές του γλυκού πελτέ, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και σκεπάζουμε με το καπάκι να βράσει και να τραβήξει τα υγρά. Λίγο πριν να είναι έτοιμος ο κιμάς ρίχνουμε μέσα περίπου το 1/3 της κέτσαπ και αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί. Την κέτσαπ μπορείτε να τη βάλετε και στην αρχή μαζί με τη σάλτσα. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Πλέον τα κανελόνια όπως θα δείτε και στη συσκευασία δεν χρειάζονται βράσιμο, όμως επειδή έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους τελειοποίησης του κανελονιού (χααχ διατριβή λέμε) έχω καταλήξει να βουτάω το πολύ δύο λεπτά σε αλατισμένο νεράκι που βράζει ίσα να μαλακώσουν ελαφρά χωρίς να χάσουν το σχήμα τους. Μέσα στο νεράκι που βράζει ρίχνουμε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Αφού απλά ζεματιστούν τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί επάνω σε λαδόκολλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, να κρυώσουν μέχρι να τα γεμίσουμε όλα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Βάζουμε λίγο απο τον κιμά και τη σάλτσα στον πάτο του ταψιού. Αφού λοιπόν κρυώσουν όλα, ξεκινάει το γέμισμα.  Αυτή νομίζω η διαδικασία είναι που αποτρέπει πολλούς για να φτιάξουν αυτό το φανταστικό φαγητό. Εγώ μετά απο πολλές δοκιμές έχω καταλήξει σε έναν ίσως και λίγο ανορθόδοξο τρόπο. Διπλώνω χαρτί κουζίνας και το τοποθετώ στο κάτω άνοιγμα για να μην φεύγει η γέμιση (έχω κυνηγησει εγώ κιμαδάκια στο παρελθόν αχαχχα) και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε μέχρι επάνω το κανελόνι. (Όταν γεμίζει το χαρτί πολλές σάλτσες αντικαθιστώ μέ νέο). Τοποθετούμε στο ταψί κολλητά το ένα κανελόνι δίπλα στο άλλο. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς και να γεμίσει όλο το ταψί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε λίγο σκορδάκι, χυμό ντομάτας και νερό μέχρι να γίνει μια πολύ νερουλή σάλτσα. Ρίξτε μέσα και λίγο κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι. Αφού πάρει μια βράση περιχύνουμε τα κανελόνια να σκεπαστούν περίπου μέχρι τη μέση. Σκεπάζουμε με αλουμινόναρτο και τα βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Related Post

Στη συνέχεια τα βγάζουμε απο φούρνο και ρίχνουμε επάνω στα κανελόνια άλλο ένα τρίτο απο τη κέτσαπ. Ρίχνουμε το τυρί και απο επάνω το άλλο 1/3 κέτσαπ.

Ξανά στον φούρνο να τραβήξει όλα τα υγρά αλλά και να λιώσει το τυρί περίπου 20-30 λεπτά.

Ίσως πολλοί αναρωτηθούν γιατί βάζουμε κέτσαπ.
Αυτό το κολπάκι το είχα δει απο την μητέρα μου απο τα παιδικά μου χρόνια και έχω να πω οτι ο συνδυασμός κέτσαπ με τυρί γκούντα είναι συγκλονιστικός. Η κρούστα που κάνει και η γεύση που αφήνει στον ουρανίσκο είναι μοναδικά! Η οξύτητα των υλικών με την γλύκα που αφήνει η κέτσαπ και το τυρί θα σας ενθουσιάσουν!

Επίσης

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε επίσης – Πεντανόστιμα Ρολά με Λαζάνια

Δείτε επίσης – Φτιάξε λαζάνια μελιτζάνας!

Δείτε επίσης – Πεντανόστιμα λαζάνια με κοτόπουλο!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα