(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Βάζουμε λίγο απο τον κιμά και τη σάλτσα στον πάτο του ταψιού. Αφού λοιπόν κρυώσουν όλα, ξεκινάει το γέμισμα. Αυτή νομίζω η διαδικασία είναι που αποτρέπει πολλούς για να φτιάξουν αυτό το φανταστικό φαγητό. Εγώ μετά απο πολλές δοκιμές έχω καταλήξει σε έναν ίσως και λίγο ανορθόδοξο τρόπο. Διπλώνω χαρτί κουζίνας και το τοποθετώ στο κάτω άνοιγμα για να μην φεύγει η γέμιση (έχω κυνηγησει εγώ κιμαδάκια στο παρελθόν αχαχχα) και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε μέχρι επάνω το κανελόνι. (Όταν γεμίζει το χαρτί πολλές σάλτσες αντικαθιστώ μέ νέο). Τοποθετούμε στο ταψί κολλητά το ένα κανελόνι δίπλα στο άλλο. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς και να γεμίσει όλο το ταψί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε λίγο σκορδάκι, χυμό ντομάτας και νερό μέχρι να γίνει μια πολύ νερουλή σάλτσα. Ρίξτε μέσα και λίγο κέτσαπ, αλάτι και πιπέρι. Αφού πάρει μια βράση περιχύνουμε τα κανελόνια να σκεπαστούν περίπου μέχρι τη μέση. Σκεπάζουμε με αλουμινόναρτο και τα βάζουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Στη συνέχεια τα βγάζουμε απο φούρνο και ρίχνουμε επάνω στα κανελόνια άλλο ένα τρίτο απο τη κέτσαπ. Ρίχνουμε το τυρί και απο επάνω το άλλο 1/3 κέτσαπ.
Ξανά στον φούρνο να τραβήξει όλα τα υγρά αλλά και να λιώσει το τυρί περίπου 20-30 λεπτά.
Ίσως πολλοί αναρωτηθούν γιατί βάζουμε κέτσαπ.
Αυτό το κολπάκι το είχα δει απο την μητέρα μου απο τα παιδικά μου χρόνια και έχω να πω οτι ο συνδυασμός κέτσαπ με τυρί γκούντα είναι συγκλονιστικός. Η κρούστα που κάνει και η γεύση που αφήνει στον ουρανίσκο είναι μοναδικά! Η οξύτητα των υλικών με την γλύκα που αφήνει η κέτσαπ και το τυρί θα σας ενθουσιάσουν!
Επίσης
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});