Μεθυστικό και νόστιμο τσιζκεικ με Bailey’s σε μια πανδαισία σοκολάτας και μπισκότων Oreo.



Για την κρούστα:
2 κούπες μπισκότα Oreo θρυμματισμένα 
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση τσιζκεικ:
680γρ. τυρί κρέμα
1 1/3 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπα κορν φλάουρ
3 αυγά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα λικέρ Bailey’s

Για τη γκανάζ σοκολάτας:
1 1/4 κούπα κρέμα γάλακτος
340γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Related Post

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατέψτε μαζί
    τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο, πατήστε το μίγμα σε μια στρογγυλή
    αντικολλητική αποσπώμενη φόρμα κέικ 23 εκατοστών και ψήστε για 8-10
    λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
  • Μόλις η κρούστα κρυώσει, τυλίξτε τη φόρμα
    με δύο στρώσεις αλουμινόχαρτου, τυλίξτε τα σφιχτά μέχρι τις πλευρές της
    φόρμας και βεβαιωθείτε ότι έχουν κλείσει αεροστεγώς.
  • Με ένα μίξερ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μαλακό μίγμα.
  • Προσθέστε
    το κορν φλάουρ και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί
    πλήρως, μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό, προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε
    φορά και στη συνέχεια το εκχύλισμα βανίλιας και το Baileys.
  • Ρίξτε το
    μίγμα στη φόρμα και τοποθετήστε την σε ένα ορθογώνιο βαθύ ταψί. Γεμίστε
    περίπου το ένα τέταρτο με ζεστό νερό και ψήστε στους 180 βαθμούς για
    55-65 λεπτά, γυρνώντας το μία φορά (το τσιζκεικ είναι έτοιμο όταν οι
    άκρες έχουν σφίξει και το κέντρο είναι ελαφρώς χαλαρό).
  • Βγάλτε τη
    φόρμα από το ταψί και αφήστε να κρυώσει.  Στη συνέχεια, αφαιρέστε το
    αλουμινόχαρτο και βάλτε στο ψυγείο (τουλάχιστον 5 ώρες ή ολόκληρη
    νύχτα). Όταν κρυώσει εντελώς χαράξτε περιμετρικά με  ένα λεπτό μαχαίρι
    για να βγει πιο εύκολα το τσέρκι.
  • Σε ένα μπεν μαρί λιώστε την
    κουβερτούρα μέχρι να είναι τελείως λεία και να μην έχει εξογκώματα. Μετά
    ρίξτε και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος κατευθείαν από το ψυγείο). Θα
    πρέπει η γκανάζ  να είναι πολύ παχιά και κρεμώδες ώστε να μπορεί να
    απλωθεί στην κορυφή του τσιζκέικ και στις πλευρές, χωρίς να στάζει.
    Χρησιμοποιήστε μόνο τα 2/3 και βάλτε το τσιζκεικ στο ψυγείο για 5-10
    λεπτά για να παγώσει η γκανάζ. Βγάλτε από το ψυγείο και ξαναζεστάνετε το
    υπόλοιπο της γκανάζ  αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι λεία (αλλά
    όχι πάρα πολύ λεπτή) για να κάνετε λεία και γυαλιστερή επιφάνεια στο
    τσιζκεικ.
  • Για να διατηρήσετε τη γυαλάδα της γκανάζ αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτε μετά το τσιζκεικ στο ψυγείο.

fotos via omgchocolatedesserts

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Οι επαγγελματίες καθαρισμού απαντούν: 5 καθαριστικά προϊόντα που δεν χρειάζεστε

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More

26 Απριλίου, 2024

Τα 12 καλύτερα έξυπνα κόλπα για να γίνετε επαγγελματίες Σεφ στην κουζίνα

Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More

26 Απριλίου, 2024

Είναι αλήθεια τόσο κακό να σπάτε τα σπυράκια σας; Εδώ θα βρείτε την απάντηση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More

26 Απριλίου, 2024

10 Είδη Γυναικείων Παπουτσιών που Δεν Είναι Τόσο Μοντέρνα όσο Φαίνονται

Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Έξυπνα Κόλπα για να Ξυπνήσετε Γρήγορα το Πρωί

Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Το Κοτοπουλάκι δεν το πλένουμε με νεράκι

Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More

25 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα