Μεθυστικό και νόστιμο τσιζκεικ με Bailey’s σε μια πανδαισία σοκολάτας και μπισκότων Oreo.
Για την κρούστα:
2 κούπες μπισκότα Oreo θρυμματισμένα
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση τσιζκεικ:
680γρ. τυρί κρέμα
1 1/3 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπα κορν φλάουρ
3 αυγά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα λικέρ Bailey’s
Για τη γκανάζ σοκολάτας:
1 1/4 κούπα κρέμα γάλακτος
340γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατέψτε μαζί
τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο, πατήστε το μίγμα σε μια στρογγυλή
αντικολλητική αποσπώμενη φόρμα κέικ 23 εκατοστών και ψήστε για 8-10
λεπτά. Αφήστε να κρυώσει. - Μόλις η κρούστα κρυώσει, τυλίξτε τη φόρμα
με δύο στρώσεις αλουμινόχαρτου, τυλίξτε τα σφιχτά μέχρι τις πλευρές της
φόρμας και βεβαιωθείτε ότι έχουν κλείσει αεροστεγώς. - Με ένα μίξερ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μαλακό μίγμα.
- Προσθέστε
το κορν φλάουρ και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί
πλήρως, μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό, προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε
φορά και στη συνέχεια το εκχύλισμα βανίλιας και το Baileys. - Ρίξτε το
μίγμα στη φόρμα και τοποθετήστε την σε ένα ορθογώνιο βαθύ ταψί. Γεμίστε
περίπου το ένα τέταρτο με ζεστό νερό και ψήστε στους 180 βαθμούς για
55-65 λεπτά, γυρνώντας το μία φορά (το τσιζκεικ είναι έτοιμο όταν οι
άκρες έχουν σφίξει και το κέντρο είναι ελαφρώς χαλαρό). - Βγάλτε τη
φόρμα από το ταψί και αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το
αλουμινόχαρτο και βάλτε στο ψυγείο (τουλάχιστον 5 ώρες ή ολόκληρη
νύχτα). Όταν κρυώσει εντελώς χαράξτε περιμετρικά με ένα λεπτό μαχαίρι
για να βγει πιο εύκολα το τσέρκι. - Σε ένα μπεν μαρί λιώστε την
κουβερτούρα μέχρι να είναι τελείως λεία και να μην έχει εξογκώματα. Μετά
ρίξτε και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος κατευθείαν από το ψυγείο). Θα
πρέπει η γκανάζ να είναι πολύ παχιά και κρεμώδες ώστε να μπορεί να
απλωθεί στην κορυφή του τσιζκέικ και στις πλευρές, χωρίς να στάζει.
Χρησιμοποιήστε μόνο τα 2/3 και βάλτε το τσιζκεικ στο ψυγείο για 5-10
λεπτά για να παγώσει η γκανάζ. Βγάλτε από το ψυγείο και ξαναζεστάνετε το
υπόλοιπο της γκανάζ αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι λεία (αλλά
όχι πάρα πολύ λεπτή) για να κάνετε λεία και γυαλιστερή επιφάνεια στο
τσιζκεικ. - Για να διατηρήσετε τη γυαλάδα της γκανάζ αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτε μετά το τσιζκεικ στο ψυγείο.
fotos via omgchocolatedesserts
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!