Υλικά:
130γρ. βραστή πατάτα
130γρ. σολομό σε κονσέρβα για ευκολία (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια όπως βραστό μπακαλιάρο)
1 κουταλιά της σούπας (20 ml) μαγιονέζα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρόκο αυγού
3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κρεμμύδι
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας (20 ml) λάδι για τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας (20 ml) γάλα
2 κουταλιές της σούπας (25γρ.) αλεύρι
1/2 κούπα (50γρ.) τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Φτιάξτε πουρέ με τις πατάτες και αφήστε να κρυώσει.
Αφαιρέστε την πέτσα και τα οστά από το σολομό και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάλτε το σολωμό, τον πούρε, τη μαγιονέζα, το μαϊντανό, τον κρόκο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε απαλά.
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Χτυπήστε το αυγό και το γάλα σε ένα μικρό μπολ με ένα πιρούνι.
Πλάστε το μείγμα σε έξι κροκέτες και καλύψτε τις ελαφρά με το αλεύρι.
Βουτήξτε κάθε κροκέτα στο αυγό και το γάλα μίγμα στη συνέχεια περάστε την στην τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε τις κροκέτες σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να τηγανιστούν.
fotos via exclusivelyfood
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα