Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα Μπανανόψωμα!

Αν σας έχουν ξεμείνει στο ψυγείο ώριμες μπανάνες και ετοιμάζεστε να τις πετάξετε, δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ψωμί το οποίο τρώγετε ζεστό και φρέσκο από το φούρνο ή ξαναζεσταμένο σε μια τοστιέρα ή φούρνο μικροκυμάτων.

Υλικά για περίπου 10 μερίδες:
160γρ. καρύδια ή κομμάτια πεκάν
85 γρ. βούτυρο, λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου (αν χρησιμοποιείτε ανάλατο βούτυρο, προσθέστε 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι)
300γρ. αλεύρι
3/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
168 γρ. ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και καστανή ζάχαρη)
390 γρ. λιωμένες ώριμες μπανάνες σε πουρέ
2 μεγάλα αυγά (ελάχιστο βάρος 59 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
90γρ. γιαούρτι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και με λίγα λιπαρά)

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (160 σε αέρα).

Τοποθετήστε τα καρύδια / πεκάν σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μυρίσουν. Αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Λαδώστε μια στενόμακρη φόρμα και στρώστε τη με αντικολλητικό χαρτί.  Οι διαστάσεις της φόρμας που χρησιμοποιήθηκε ήταν περίπου 20 εκατοστά μήκος, 10 εκατοστά πλάτος (από τη βάση) και 6,5 εκατοστά ύψος.

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε ή χτυπήστε ελαφρά μαζί τον πουρέ μπανάνας, τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.

Related Post

Προσθέστε τα καρύδια / πεκάν στο μείγμα της μπανάνας και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το μείγμα της μπανάνας στο μπολ με το μείγμα του αλεύρι και ανακατέψτε απαλά αλλά όχι πάρα πολύ γιατί η ζύμη μπορεί να σκληρύνει. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε φούρνο με αέρα , προσαρμόστε τη σχάρα του φούρνου, ώστε το πάνω μέρος του ψωμιού να είναι στο κέντρο του φούρνου.

Ψήστε για περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά, έως ότου όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ψωμιού να βγαίνει καθαρό.

Αφήστε το μπανανόψωμο να κρυώσει μέσα στη φόρμα για περίπου 10 λεπτά. Βγάλτε και κόψτε το σε φέτες για να το σερβίρετε.

Αποθηκεύστε το ψωμί της μπανάνας σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως δύο ημέρες. Εναλλακτικά, τυλίξτε το  ολόκληρο ή σε φέτες και βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Ιδανικό και για δεκατιανό.

fotos via exclusivelyfood
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Οι επαγγελματίες καθαρισμού απαντούν: 5 καθαριστικά προϊόντα που δεν χρειάζεστε

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More

26 Απριλίου, 2024

Τα 12 καλύτερα έξυπνα κόλπα για να γίνετε επαγγελματίες Σεφ στην κουζίνα

Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More

26 Απριλίου, 2024

Είναι αλήθεια τόσο κακό να σπάτε τα σπυράκια σας; Εδώ θα βρείτε την απάντηση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More

26 Απριλίου, 2024

10 Είδη Γυναικείων Παπουτσιών που Δεν Είναι Τόσο Μοντέρνα όσο Φαίνονται

Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Έξυπνα Κόλπα για να Ξυπνήσετε Γρήγορα το Πρωί

Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Το Κοτοπουλάκι δεν το πλένουμε με νεράκι

Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More

25 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα