in ,

Σπιτικές Ψαροκροκέτες

Αυτή η συνταγή κάνει περίπου έξι κροκέτες , σερβιρισμένες με μαγιονέζα και ψιλοκομμένο άνηθο.

Υλικά:
130γρ. βραστή πατάτα
130γρ. σολομό σε κονσέρβα για ευκολία (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια όπως βραστό μπακαλιάρο)
1 κουταλιά της σούπας (20 ml) μαγιονέζα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρόκο αυγού
3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κρεμμύδι
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας (20 ml) λάδι για τηγάνισμα

Για το πανάρισμα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας (20 ml) γάλα
2 κουταλιές της σούπας (25γρ.) αλεύρι
1/2 κούπα (50γρ.) τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση 

Φτιάξτε πουρέ με τις πατάτες και αφήστε να κρυώσει.

Αφαιρέστε την πέτσα και τα οστά από το σολομό και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάλτε το σολωμό, τον πούρε, τη μαγιονέζα, το μαϊντανό, τον κρόκο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε απαλά.

Βάλτε το μείγμα  στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Χτυπήστε το αυγό και το γάλα σε ένα μικρό μπολ με ένα πιρούνι.

Και μην ξεχάσετε! ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ μας στο GOOGLE NEWS για να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!

Πλάστε το  μείγμα σε έξι κροκέτες και καλύψτε τις ελαφρά με το αλεύρι.

Βουτήξτε κάθε κροκέτα στο αυγό και το γάλα μίγμα στη συνέχεια περάστε την στην τριμμένη φρυγανιά.

Και μην ξεχάσετε! ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ μας στο GOOGLE NEWS για να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε τις κροκέτες σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να τηγανιστούν.
fotos via exclusivelyfood

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Επίσης

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα Μπανανόψωμα!

10 μικρά σαλόνια, 10 μεγάλες ιδέες για να τα διακοσμήσετε!