Υλικά:
130γρ. βραστή πατάτα
130γρ. σολομό σε κονσέρβα για ευκολία (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα ψάρια όπως βραστό μπακαλιάρο)
1 κουταλιά της σούπας (20 ml) μαγιονέζα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρόκο αυγού
3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κρεμμύδι
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας (20 ml) λάδι για τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας (20 ml) γάλα
2 κουταλιές της σούπας (25γρ.) αλεύρι
1/2 κούπα (50γρ.) τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Φτιάξτε πουρέ με τις πατάτες και αφήστε να κρυώσει.
Αφαιρέστε την πέτσα και τα οστά από το σολομό και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάλτε το σολωμό, τον πούρε, τη μαγιονέζα, το μαϊντανό, τον κρόκο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε απαλά.
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Χτυπήστε το αυγό και το γάλα σε ένα μικρό μπολ με ένα πιρούνι.
Πλάστε το μείγμα σε έξι κροκέτες και καλύψτε τις ελαφρά με το αλεύρι.
Βουτήξτε κάθε κροκέτα στο αυγό και το γάλα μίγμα στη συνέχεια περάστε την στην τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε τις κροκέτες σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να τηγανιστούν.
fotos via exclusivelyfood
Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More
Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More
Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More
Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More
Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα