Τα ιδανικά κεκάκια για το πασχαλινό τραπέζι ή για δωράκια. Όλοι θα τα θαυμάσουν και σίγουρα θα σπεύσουν να τα δοκιμάσουν.
Υλικά
150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας γάλα
380γρ. βουτυρόκρεμα ή παχύ γλάσο
50γρ. μαύρη ζαχαρόπαστα
180γρ. λευκά μίνι ζαχαρωτά Mallows
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Μαύρη χρωστική τροφίμων
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C ή στους 160C σε αέροθερμη. Βάλτε φορμάκια στη φόρμα για muffins.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ. Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα. Αναμίξτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Μοιράστε το μίγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Χωρίστε τη βουτυρόκρεμα ή το παχύ γλάσο μεταξύ των κέικ και απλώστε στην κορυφή τους δίνοντας θολωτό σχήμα.
Με την μαύρη ζαχαρόπαστα φτιάξτε τα κεφάλια και τα αυτιά και κολλήστε τα. Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με λίγες σταγόνες νερό για να φτιάξετε ένα παχύ γλάσο. Κάντε κουκίδες πάνω στα κεφάλια να δημιουργήσετε τα μάτια. Αφήστε να στεγνώσουν και στη συνέχεια ζωγραφίστε κουκκίδες με τη μαύρη χρωστική για τις κόρες των ματιών.
Καλύψτε κάθε κέικ με τα μίνι mallows, πιέζοντας τα στη βουτυρόκρεμα ή στο παχύ γλάσο. Για το τέλος, τοποθετήστε τα κεφάλια στα κέικ.
via asdagoodliving
Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!