Υλικά:
Ζύμη
2 κούπες αλεύρι
1/2 κ.γ αλάτι
μισή κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/8 της κούπας λιωμένο βούτυρο
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. ζάχαρη
Γέμιση
1/4 της κούπας λιωμένο βούτυρο
4-5 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Οδηγίες:
Ανακατέψτε σε μπώλ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήστε το για μερικά λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει
Προσθέστε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι. και ζυμώστε σε μια όμορφη μαλακή ζύμη.
Σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος περίπου μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε φύλλο περίπου πάχους 1 εκ.
Απλώστε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και απο πάνω πασπαλίστε το μείγμα κανέλας – ζάχαρης.
Κάντε το ρολό και με ένα μαχαίρι κόψτε το κατά μήκος στη μέση.
Πλέξτε τις 2 λωρίδες με το κόψιμο προς τα έξω, δείτε παραπάνω στις φωτογραφίες.
Κάντε το κουλούρα και βάλτε το σε ταψάκι με λαδόκολλα
Ψήστε για 30-35 λεπτά.
Μπορεί να σερβίριστεί με γλάσο βανίλιας!
Καλή επιτυχία!
via fabartdiy
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα