Ψάχνεις μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για χορτοφάγους, αλλά δεν βρίσκεις κάτι ξεχωριστό; Η ελληνική κουζίνα έχει πολλά νόστιμα φαγητά, μόνο που τα περισσότερα από αυτά περιέχουν κρέας. Αυτό κάνεις τις επιλογές των χορτοφάγων πολύ πιο περιορισμένες. Φυσικά όμως, υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μπορείς να κάνεις, αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, ώστε να απολαύσεις ένα λαχταριστό γεύμα. Το μόνο που χρειάζεσαι είμαι την κατάλληλη ιδέα και μια εύκολη συνταγή, με την οποία θα μπορέσεις να εντυπωσιάσεις ακόμη και εκείνους που λατρεύουν το κρέας. Μία από αυτές είναι και τα λαζάνια μελιτζάνας που θα δούμε σήμερα!

Τι υλικά θα χρειαστείς για τα λαζάνια:

  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¾ κουτ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ¾ κουτ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 μέτριες μελιτζάνες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • σάλτσα μαρινάρα
  • 455γρ. άπαχο τυρί ρικότα
  • 40γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 220γρ. μοτσαρέλα

Πως να φτιάξεις λαζάνια μελιτζάνας:

Ξεκίνα ψήνοντας τις πιπεριές σε ένα ταψί, γυρίζοντας τες περιστασιακά μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν για 10 με 15 λεπτά. Όταν δεις ότι είναι έτοιμες, βάλτες σε ένα μπολ και καλύψτε τες με μεμβράνη για 10 λεπτά ώστε να χαλαρώσουν και να βγουν οι ατμοί. Έπειτα, ξεφλούδισε τες ώστε να φύγει η μαύρη στρώση και βγάλε τους σπόρους από το κέντρο, αφού τις κόψεις στα δύο.

Τώρα βάλε τον φούρνο στους 180 και πάρε ένα μικρό μπολ και ρίξε μέσα 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και 1/2 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά και πέρνα από μέσα και τις δύο πλευρές από τις φέτες της μελιτζάνας. Έπειτα βάλτες στην σειρά επάνω σε 3 φύλλα λαδόκολλας και ψήστες μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, για 20 με 25 λεπτά.

Related Post

Στην συνέχεια, βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 8 λεπτά. Μετά πρόσθεσε τη σάλτσα μαρινάρα και χαμήλωσε τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

Όσο θα περιμένεις, πάρε ένα μπωλ και ανακάτεψε τα τυριά με το υπόλοιπο σκόρδο και το μαϊντανό, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Τώρα πάρε ένα ταψί και άπλωσε στον πάτο του 1 και 1/4 φλιτζάνι από την σάλτσα και από πάνω βάλε μια στρώση από μελιτζάνες. Από πάνω ρίξε το 1/3 από τα τυριά και από πάνω πάλι σάλτσα και τις μισές πιπεριές.

Κάνε πάλι την ίδια διαδικασία για την δεύτερη στρώση, βάζοντας μελιτζάνες, τυριά, σάλτσα και πιπεριές. Για την τρίτη στρώση θα χρειαστεί να βάλεις μόνο μελιτζάνες και τυριά.

Τέλος, ψήσε τα λαζάνια μέχρι η σάλτσα να βράσει και να λιώσουν τα τυριά , για 40 με 45 λεπτά.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Οι επαγγελματίες καθαρισμού απαντούν: 5 καθαριστικά προϊόντα που δεν χρειάζεστε

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More

26 Απριλίου, 2024

Τα 12 καλύτερα έξυπνα κόλπα για να γίνετε επαγγελματίες Σεφ στην κουζίνα

Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More

26 Απριλίου, 2024

Είναι αλήθεια τόσο κακό να σπάτε τα σπυράκια σας; Εδώ θα βρείτε την απάντηση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More

26 Απριλίου, 2024

10 Είδη Γυναικείων Παπουτσιών που Δεν Είναι Τόσο Μοντέρνα όσο Φαίνονται

Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Έξυπνα Κόλπα για να Ξυπνήσετε Γρήγορα το Πρωί

Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Το Κοτοπουλάκι δεν το πλένουμε με νεράκι

Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More

25 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα