in ,

Πεντανόστιμο κις Λορέν με κολυθάκι, φέτα και μέντα!

Ο συνδυασμός του κoλοκυθιού, της φέτας και της μέντας είναι εκπληκτικό και το γευστικό αποτέλεσμα νοστιμότατο! Ιδανικό για τα καλοκαιρινά βράδια και εαν το συνδυάσετε με μία δροσερή σαλάτα γίνεται ένα ολοκλρωμένο γεύμα νόστιμο και υγιεινό.

Με τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε είτε 8 μικρά κις είτε ένα μεγάλο. Η απόφαση δική σας!

Υλικά:
1 έτοιμη ζύμη κουρού ή ζύμη για τάρτες και κίς λορέν (εαν έχετε χρόνο και διάθεση φυσικά μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας χειροποίητη ζύμη)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
700 γραμ. φρέσκα κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
3 μεγάλα κομμάτια φέτα
4 μεγάλα αυγά
250 γραμ. γάλα / κρ. γάλακτος
αλάτι και πιπέρι

Ξεδιπλώστε τη ζύμη και τοποθετήστε τη στα φορμάκια σας ή στο ταψί. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 10 λεπτάκια μέχρι να ροδίσει. Βάλτε το στην άκρη για αργότερα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το τριμμένο κολοκυθάκι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε να στραγγίσει για 5 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο δυόσμο.

Χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα και το αλατοπίπερο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσθέστε κουταλιά κουταλιά το μείγμα με το κολοκυθάκι πάνω στη ζύμη μέχρι να την καλύψετε. Απο πάνω περιχύστε με το μείγμα των αυγών. Τέλος θρυμματίστε απο πάνω τη φέτα και τρίψτε φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.

Ψήστε για 15-20 λεπτά (10 λεπτά για τα μικρά) μέχρι τα κις λορέν να έχουν ψηθεί αλλά να είναι λίγο μαλακά στο κέντρο τους.

Βγάλτε απο το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
via simply-delicious-food

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

3D πατώματα μετατρέπουν το πάτωμα σε ωκεανό!

15 μαγικά κοσμήματα μοναδικά στο είδος τους.