Υλικά :
120 γρ. βούτυρο
280 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι ή και επιπλέον σταγόνες εσάνς λεμονιού
200 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι απαραίτητα με όλα τα λιπαρά)
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
100 ml. χυμό λεμονιού
50 γρ. φαρίνα κοκ.
60 γρ. πούδρα αμυγδάλου (ψύχα αμυγδάλου πολύ καλά τριμμένη στο μπλέντερ)
2 κ.γλ. (γεμάτα) μπέικιν
Λίγη ακόμα άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
Φροντίζουμε να έχουμε τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου . Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο, υδαρές μίγμα .
Τοποθετούμε σε μια φόρμα 24 εκ. μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μίγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία , κάτω σχάρα , για 55 λεπτά . Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο , δεν το πειράζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει . Πασπαλίζουμε με άχνη . Τότε μεταφέρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα μαζί με τη λαδόκολλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε κατά την προτίμησή μας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
via tasteoflife
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα