Υλικά για 30 πτιφούρ ή 50 μπισκότα μελιού
300 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
500 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας μέλι
1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι-βύσσινο
1 βαζάκι μαρμελάδα λεμόνι – μοσχολέμονο
αντικολλητικό χαρτί
300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα με 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
λικέρ Κρήτης με βότανα για το σερβίρισμα
Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι και το αλεύρι. Ανακατέψτε και με ένα κορνέ σχηματίστε μικρές ροζέτες για τα μπισκότα μελιού σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Για τα πτιφούρ: σχηματίστε μικρά στενόμακρα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σους 180ο C για 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν απλώστε μαρμελάδα στο κάτω μέρος από τα μισά μπισκότα και ενώστε τα με τα υπόλοιπα μισά. Βουτήξτε την μία άκρη τους στην λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί για λίγη ώρα για να στεγνώσει η σοκολάτα.
via testkitchen
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα