Τι θα χρειαστούμε:
1 Κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Σκόρδο (προαιρετικά)
3 Λεμόνια
1 μπουκάλι μπίρας ή ρετσίνας γεμάτο νερό!!!
Πως το κάνουμε:
Καταρχήν πλένουμε καλά το μπουκάλι και αφαιρούμε την ετικέτα και το γεμίζουμε με κρύο νερό.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά μας, το αλατίζουμε, το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο… για να μη μας κρυώσει!
Την άλλη μέρα αφού πιούμε το καφεδάκι μας ήσυχα ήσυχα βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το τοποθετούμε όρθιο στο μπουκάλι έτσι ώστε το στόμιο του μπουκαλιού να είναι στο λαιμό της κότας και το σώμα του μπουκαλιού να είναι στο εσωτερικό της. Το βάζουμε όρθιο σε ένα ταψάκι και στο ταψάκι βάζουμε 1 ποτήρι νερό.Το ψήνουμε στην 1η θέση του φούρνου μας (έτσι όπως είναι όρθιο δεν χωράει και πουθενά αλλού!) στους 180 Κελσίου στον αέρα για 1 ώρα περίπου(ανάλογα με τον φούρνο).
Είναι πολύ νόστιμο σαν να έχει ψηθεί στην σούβλα αλλά πολύ πιο ζουμερό. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Χωρίς υπερβολή είναι ένας από τους γευστικότερους τρόπους για ψητό κοτόπουλο. Το δε ζουμί: εκπληκτικό!
Α! Το μπουκάλι δεν ξεχνάμε να το γεμίσουμε με νερό, γιατί αν το βάλουμε άδειο θα σπάσει.
Καλή όρεξη!
via tsoukali
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα