Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φέτα σκληρή λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και δημιουργείτε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι και αλάτι.
Αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να πάρε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή.
Κόβετε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια και την αφήνετε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ρίχνετε στο τραπέζι αλευράκι, τοποθετείτε το ένα μπαλάκι ζύμης και με τον λεπτό πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό.
Ρίχνετε περιμετρικά λάδι και παίρνετε ένα κομμάτι φέτας και το τρίβετε πάνω στο φύλλο.
Αρχίζετε να τυλίγετε τις δύο αντίθετες μεριές του φύλλου προς το κέντρο (όχι σφιχτά).
Τέλος το γυρίζετε σα σαρίκι. Βάζετε το τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει αρκετά.
Ρίχνετε μέσα την πιτούλα και μόλις ψηθεί από την μια μεριά τη γυρίζετε και από την άλλη.
Τη βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και την τρώτε όσο είναι ζεστή. Ένα μυστικό γι αυτή την πιτούλα είναι ότι το λάδι που θα ρίξετε στο τηγάνι πρέπει νά είναι άφθονο, έτσι ώστε όταν ρίξετε την πίτα να φουσκώσει σαν λουκουμάς.
via athensgo