Είναι αλήθεια ότι πολλοί από εμάς βλέπουμε το χρώμα των κρεμμυδιών και δεν γνωρίζουμε ποια είναι η διαφορά τους. Εγώ θα την πω την αμαρτία μου ψωνίζω τα κόκκινα γιατί μου αρέσει το κόκκινο χρώμα (νοικοκυρά όχι αστεία!)
Ορισμένες συνταγές απαιτούν ένα συγκεκριμένο είδος κρεμμυδιού και μπορεί να σας κινήσει την περιέργεια, αλλά διαφέρουν όχι μόνο στο χρώμα, αλλά και στην υφή και τη γεύση. Όσον αφορά το μαγείρεμα, όλα τα κρεμμύδια συμπεριφέρονται το ίδιο, αλλά αξίζει πάντα να θυμάστε ορισμένους κανόνες. Έτσι, τα πιάτα σας θα είναι πάντα νόστιμα!
Γενικές οδηγίες όταν αγοράζετε κρεμμύδια
Όταν αγοράζετε κρεμμύδια, πρέπει να ελέγχετε ποιο είναι βαρύτερο και ποιο σκληρότερο. Αποφύγετε αυτά που είναι μαλακά και έχουν έντονη μυρωδιά πριν ακόμα τα ξεφλουδίσετε – αυτά τα σημάδια υποδηλώνουν ότι το κρεμμύδι είναι παλιό, ακόμα και χαλασμένο. Εκτός από τα φρέσκα κρεμμύδια, όλα τα άλλα είδη μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετές εβδομάδες σε δροσερό, σκοτεινό ντουλάπι.
Ποιες είναι οι διαφορές στα κρεμμύδια ανάλογα με το χρώμα
Κίτρινα Κρεμμύδια

Αυτή είναι ίσως η πιο δημοφιλής ποικιλία κρεμμυδιού που βλέπετε πιο συχνά στα καταστήματα. Έχει ξινή και γλυκιά γεύση αλλά είναι πολύ ισορροπημένη. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε αυτό το κρεμμύδι, τόσο πιο γλυκό γίνεται.
Τα κίτρινα κρεμμύδια έχουν συνήθως το μέγεθος μιας γροθιάς και έχουν αρκετά σκληρή εξωτερική φλούδα και σαρκώδη στρώματα που είναι δύσκολο να κοπούν. Αυτά τα κρεμμύδια είναι ιδανικά για πικάντικα ή ξινά πιάτα, καθώς και για συνταγές με κρέας, λόγω της γλυκύτητάς τους, που μαλακώνουν τη γεύση. Στην πραγματικότητα, αυτή η ποικιλία κρεμμυδιού είναι κατάλληλη για τα πάντα, ακόμη και για σούπες ή σαλάτες. Είναι κατάλληλη για τηγάνισμα, μαγείρεμα και καραμέλωμα.
Λευκά Κρεμμύδια

Τα λευκά κρεμμύδια έχουν πιο έντονη γεύση από τα κίτρινα κρεμμύδια και επιπλέον έχουν πιο λεπτή φλούδα. Αυτή η ποικιλία μπορεί να μαγειρευτεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα κίτρινα κρεμμύδια, αλλά έχει καλύτερη γεύση όταν ψιλοκόβεται και σερβίρεται σε σάλτσες ή σαλάτες. Το μειονέκτημά είναι ότι σε ερεθίζουν πολύ τα μάτια και μυρίζουν περισσότερο.
Κόκκινα Κρεμμύδια

Μπορεί τα κόκκινα κρεμμύδια να φαίνονται διαφορετικά από τα υπόλοιπα, αλλά σε γεύση είναι παρόμοια με τα κίτρινα κρεμμύδια παρόλο που δεν είναι τόσο τρυφερά και σαρκώδη. Τα κόκκινα κρεμμύδια είναι πιο ξινά και μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε καλύτερα σε σαλάτες ή μπιφτέκια παρά σε μαγειρευτά πιάτα.
Χρήσιμη συμβουλή : Αν τα κόκκινα κρεμμύδια είναι πολύ ξινά μουλιάστε τα μέσα σε νερό.
Μικρά γλυκά Κρεμμύδια
Τα γλυκά μικρά κρεμμύδια μοιάζουν πολύ με τα μικρά κίτρινα κρεμμύδια, αλλά έχουν πολύ διαφορετική γεύση. Δεν είναι τόσο πικάντικα και ξινά στη γεύση, και έχουν μια γλυκιά επίγευση. Μπορείτε να κόψετε αυτό το κρεμμύδι σε φέτες και να το προσθέσετε στο σάντουιτς σας. Επίσης είναι ιδανικά για το στιφάδο ή για σάλτσες που θέλετε γλύκα. Έχει λευκό και κίτρινο χρώμα και είναι ελαφρώς πιο πλατιά. Επειδή αυτή η ποικιλία είναι πιο μαλακή, έχει μικρότερη διάρκεια ζωής.
Τώρα λοιπόν γνωρίζετε ότι ποικιλία κρεμμυδιού έχει τον δικό του σκοπό.

