Το μπαγιάτικο ψωμί 2-3 ημερών πολλοί το θεωρούν άχρηστο και σε πολλές περιπτώσεις το πετάνε. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις και σου μαζέψαμε κάποιες ιδέες παρακάτω για να μην ξαναπετάξεις το μπαγιάτικο ψωμί.
Απoθήκευση στην κατάψυξη για μπιφτέκια
Επειδή τα μπιφτέκια και τα κεφταδάκια θέλουν μπαγιάτικο ψωμί, υπάρχει τρόπος για να έχεις ανά πάσα στιγμή. Κόψε το ψωμί σε φέτες, βάλτε σε σακουλάκι και μετά στην κατάψυξη. Έτσι την επόμενη φορά που θα θες να φτιάξεις μπιφτέκια δεν θα ψάχνεις τους φούρνους για χτεσινό ψωμί. Το κόβουμε μερίδες για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ποσότητα που θέλουμε. Το ψωμί ξεπαγώνει πολύ γρήγορα και έτσι δεν θα σας ταλαιπωρήσει.
Διάβασε ακόμα | Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς
Κάντο Πάνκο
Είναι η εναλλακτική της τριμμένης φρυγανιάς. Ψήσε το ψωμί στον φούρνο στον αέρα και μετά άλεσε το στο μούλτι. Έτσι θα έχεις έτοιμο πάνκο για τα φαγητά που χρειάζονται πανάρισμα.
Πίτσα Με Μπαγιάτικο Ψωμί – Φτιάξ’ την μέσα σε 10 Λεπτά Εύκολα και Απέφυγε το Food Waste [ΒΙΝΤΕΟ]
Κάντο κρουτόνς
Κόψε το ψωμί σε κύβους και βάλε επάνω λάδι και τα μυρωδικά που προτιμάς. Ψήσε σε ένα ταψάκι στον φούρνο μέχρι να τραγανίσουν και θα έχεις έτοιμα σπιτικά κρουτόνς στη στιγμή.
Κάνε το ψωμί παξιμαδάκια
Κόψε το ψωμί σε φέτες και μετά στη μέση. Ψήσε στο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα μέχρι να στεγνώσουν. Αν θες μπορείς να βάλεις και κάποια καρυκεύματα επάνω. Σε λίγα λεπτά θα έχεις παξιμαδάκια.
Με τους παραπάνω τρόπου μπορείς να αποφύγεις το food waste και να μην πετάς φαγητό. Έρευνες λένε ότι καθημερινά πετιούνται τόνοι φαγητού. Προσπάθησε να μην είσαι ανάμεσα τους…