Φριτάτα: Το τέλειο σνακ για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό με μόις 140 θερμίδες ανά κομμάτι. Είναι μια πολύ λύση για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, προσέχουν την διατροφή τους και θέλουν κάτι χορταστικό.
Η φριτάτα διατηρείται και στο ψυγείο οπότε μπορείτε εύκολα να την βγάλετε να την ζεστάνετε και να φάτε σε χρόνο μηδέν.
Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 8 κομμάτια και είναι αρκετά υγιεινή.
Διατροφικά στοιχεία ανά κομμάτι:
Θερμίδες: 140
💪Πρωτεΐνη: 11 γρ
🥑Λίπος: 7 γρ
🧈Κορεσμένο λίπος: 3,5 γρ
🥔Υδατάνθρακες: 9 γρ
🥦Φυτικές ίνες: 2 γρ
Το μισό ταψί έχει μόλις 560 θερμίδες, 44 γρ πρωτεΐνη και 8 γρ. φυτικές ίνες!
Υλικά:
- Ένα κεφάλι μπρόκολο τριμμένο (Μπορούμε να το τρίψουμε πολύ εύκολα και στον επεξεργαστή τροφίμων. Γίνεται σε δευτερόλεπτα)
- Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γραμ. καρότο ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- Δύο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Δύο αυγά και τρία ασπράδια (ή 3 αυγά ολόκληρα)
- 120 γραμ. φέτα κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών
- Ένα ποτήρι 220 γραμ. κεφίρ ή γιαούρτι
- Αλάτι πιπέρι
- Δυόσμο, μαϊντανό προαιρετικά
- 90 γραμ. μοτσαρέλα.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορείτε να την δείτε παρακάτω στο βίντεο
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω!!
Εννοείται πως μπορούμε να βάλουμε ό,τι λαχανικά έχουμε! Της πάνε πολύ και τα μανιτάρια!!
Σημ.: Ο λόγος που κόβουμε το μπρόκολο στην αρχή είναι γιατί θέλουμε να δώσουμε χρόνο να σχηματιστεί ή σουλφοραφανη, μια ουσία με έντονη αντιοξειδωτική κι αντικαρκινική δράση!