Όλοι έχουμε βιώσει αυτή την τρομακτική στιγμή, όταν το μόνο που γευόμαστε σε μια σάλτσα είναι το αλάτι. Πριν καταλήξει στα σκουπίδια, προσπαθήστε να το διορθώσετε με τις παρακάτω συμβουλές.
Όλα εξαρτώνται από τη φύση της σάλτσας: για γαλλικές σάλτσες με βάση τη κρέμα ή το βούτυρο, προσθέστε περισσότερη κρέμα ή λίγη καστανή ζάχαρη για να εξουδετερώσετε το αλάτι. Με σάλτσες με βάση την τομάτα, η καστανή ζάχαρη δημιουργεί ένα γλυκό σημείο ισορροπίας. Και για μια ελαφρύτερη σάλτσα, με βάση βότανα, στύψτε ένα μικρό λεμόνι. Η οξύτητά του θα συμβάλει στην εξισορρόπηση της αλμυρότητας.
Το ίδιο ισχύει και για την υφή της σάλτσας. Αν μια σάλτσα έχει λιγοστέψει πάρα πολύ, τότε αραιώστε την (και το επίπεδο αλατιού) με άφθονο νερό ή ζωμό. Η προσθήκη κρασιού είναι μια άλλη επιλογή, αν και είναι λίγο δύσκολο γιατί αν το αλκοόλ δεν μαγειρευτεί εξ ολοκλήρου, τότε η σάλτσα θα γίνει πικρή. Εάν όμως το επιλέξετε, τότε σιγοβράστε τη σάλτσα για λίγο μέχρι να καεί το αλκοόλ.Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε να ρίξετε μέσα μία πατάτα. Η πατάτα θα απορροφήσει το αλάτι.
πηγή φωτογραφίας
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!