Έχετε σκεφτεί ποτέ να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι στον πρωινό σας καφέ; Μπορεί να ακούγεται λίγο ασυνήθιστο, αλλά αυτό έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Όχι απλώς είναι ένα γαστρονομικό πείραμα, η προσθήκη αλατιού στον καφέ θα μπορούσε να προσφέρει κάτι περισσότερο από απλώς βελτιωμένη γεύση – θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην καλύτερη συνολική υγεία. Αλάτι και Λεμόνι: Το Μυστικό Ρόφημα για Απώλεια Βάρους
Γιατί να προσθέσετε αλάτι στον καφέ;
Το αλάτι είναι κάτι περισσότερο από ένα καρύκευμα. Όταν προστίθεται στον καφέ, κάνει μερικά αξιοσημείωτα πράγματα:
Ενισχύει τη γεύση: Το αλάτι καταστέλλει φυσικά την πικρία, η οποία μπορεί να κάνει τον καφέ σας πιο απαλό και λιγότερο τραχύ χωρίς την ανάγκη ζάχαρης ή τεχνητών γλυκαντικών.
Μειώνει την οξύτητα: Εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι, η ελαφρά μείωση της οξύτητας από την προσθήκη αλατιού μπορεί να κάνει τον καφέ σας πολύ πιο απολαυστικό και πιο εύκολο στην πέψη.
Ενισχύει την πρόσληψη μετάλλων: Ενώ η ποσότητα είναι μικρή, η επιπλέον πρέζα αλατιού μπορεί να προσθέσει ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στις καθημερινές διατροφικές ανάγκες.
Δείτε ακόμη Πιπέρι, Αλάτι και Λεμόνι: μια Θαυματουργή Θεραπεία
Βοήθημα ενυδάτωσης: Μπορεί να φαίνεται παράλογο, αλλά λίγο αλάτι βοηθά το σώμα να συγκρατεί καλύτερα το νερό, κάτι που μπορεί να είναι ευεργετικό για τη διατήρηση της ενυδάτωσης, ειδικά αν πίνετε πολλά φλιτζάνια καφέ την ημέρα.
Βελτιωμένη κυκλοφορία: Το αλάτι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας διευρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία, όταν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες.
Βελτιωμένη λειτουργία του νευρικού συστήματος: Το νάτριο είναι ένας κρίσιμος ηλεκτρολύτης που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία των μυών και των νεύρων και η προσθήκη του στον καφέ σας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση αυτών των βασικών ισορροπιών.
Πώς να προσθέσετε αλάτι στον καφέ σας
Η προσθήκη αλατιού στον καφέ είναι απλή, αλλά θα πρέπει να γίνεται με προσοχή για να αποφευχθεί η υπέρβαση.
Συστατικά:
Ο αγαπημένος σας καφές
Μια πρέζα αλάτι (περίπου 1/8 κουταλάκι του γλυκού ανά φλιτζάνι)
Οδηγίες:
Φτιάξτε τον καφέ σας όπως θα κάνατε συνήθως, είτε χρησιμοποιείτε μηχανή, γαλλική πρέσα ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.
Λίγο πριν την παρασκευή του, προσθέστε μια πρέζα αλάτι απευθείας στους κόκκους καφέ. Αυτό θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη ενσωμάτωση του αλατιού στον καφέ .
Την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσετε, ξεκινήστε με μικρότερη ποσότητα αλατιού και προσαρμόστε ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
Δείτε επίσης Αλάτι στο Καρπούζι: Γιατί αρκετοί δοκιμάζουν αυτή την τάση;