4 μπανάνες
400 γρ. μπισκότο digestive
200 γρ. βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml. κρέμα γάλακτος φυτική
Για την κρέμα καραμέλας:
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού νερό
1/4 γιαούρτι
1 βανίλια
Τρίμμα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Αρχικά θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα. Παράλληλα λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα ενσωματώνετε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύετε.
Στρώνετε σε ένα πυρέξ και πιέζετε με ένα κουτάλι για να απλωθεί. Για να κάνετε την κρέμα καραμέλας, βάζετε σε ένα τηγάνι την ζάχαρη και το νερό ώστε να κάνετε μια ελαφριά καραμέλα. Αφού κρυώσει λίγο, ανακατεύετε με το γιαούρτι και την βανίλια.
Αδειάζετε την κρέμα καραμέλας πάνω από τη βάση μπισκότων και στρώνετε τις μπανάνες που έχετε κόψει σε ροδέλες. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από τις μπανάνες. Πασπαλίζετε με τρίμμα σοκολάτας. Έτοιμο!