Μία από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο στο σπίτι είναι ο φούρνος. Συχνά, όμως, συμβαίνει να μαγειρεύουμε φαγητά που είναι λίγο πολύ «μυρωδάτα» και τείνουν να αφήνουν μια άσχημη μυρωδιά στο φούρνο. Ακόμη και να καθαρίσουμε το φούρνο αμέσως μετά, αυτή η μυρωδιά μπορεί να μην φύγει. Αφρός Ξυρίσματος στο Φούρνο: Από Σήμερα θα Αρχίσετε να το Κάνετε κι Εσείς
Όχι μόνο η μυρωδιά από τον φούρνο θα μπορούσε να εξαπλωθεί στην υπόλοιπη κουζίνα και το σπίτι, αλλά και τα επόμενα φαγητά που θα βάλουμε στο φούρνο θα μπορούσαν να πάρουν ένα λιγότερο ευχάριστο άρωμα.
Δεδομένου ότι μετά τη χρήση του φούρνου είναι καλή πρακτική να τον αφήνετε ανοιχτό για λίγο για να αεριστεί, ένα μήλο μπορεί να σας βοηθήσει.
Δείτε ακόμη Πώς να καθαρίσεις τον φούρνο μέσα σε λίγα λεπτά και να είναι σαν να τον αγόρασες χτες
Πάρτε ένα μήλο, κόψτε το σε φέτες και τοποθετήστε το σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο σε θερμοκρασία 180 βαθμών. Αφήστε το στο φούρνο για 15 λεπτά και μετά κλείστε το φούρνο. Θεωρητικά, το ψημένο μήλο θα έχει απορροφήσει τις μυρωδιές και ο φούρνος θα έχει ξεμυρίσει.
Εάν δεν έχετε μήλο, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε φλούδες εσπεριδοειδών. Η διαδικασία είναι παρόμοια με πριν, μόνο που αντί για το μήλο θα τοποθετήσετε στο χαρτί ψησίματος φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού. Ο φούρνος πρέπει να είναι πάντα αναμμένος στους 180 βαθμούς, ενώ το ταψί πρέπει να παραμείνει στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Και οι φλούδες θα εξουδετερώσουν τις άσχημες μυρωδιές στο φούρνο. Επιπλέον, κάνοντας αυτό θα έχετε επίσης ένα ωραίο άρωμα σε όλο το σπίτι.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Λίγδα Και Βρωμιά: Πως να Καθαρίσετε το Λιπαρό Διπλό Τζάμι του Φούρνου σε Λίγα Λεπτά