Όταν σκοπεύετε να ψήσετε ένα κέικ πιθανότατα δεν σκέφτεστε να πάρετε ένα πιστολάκι μαλλιών. Ωστόσο, αυτή η συσκευή ομορφιάς μπορεί να σώσει το κέικ σας. Θα εξηγήσουμε γιατί. Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι
Ξεκινάτε να φτιάξετε το κέικ, αλλά όταν βάλετε όλα μαζί τα υλικά, το κουρκούτι σας αρχίζει να κόβει. Αυτό μπορεί να προκληθεί, για παράδειγμα, με την προσθήκη κρύου βουτύρου σε κουρκούτι που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ή μπορεί να συμβεί όταν δεν ανακατεύετε καλά τα υλικά. Σε τέτοιες στιγμές, είναι καλύτερο να θερμάνετε το κουρκούτι με το πιστολάκι μαλλιών. Έτσι όλα τα υλικά φτάνουν στην ίδια θερμοκρασία, επιτρέποντάς τους να ανακατευτούν καλύτερα.
Δείτε ακόμη 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ
Τι γίνεται όμως αν κατά λάθος λερώσετε το πιστολάκι μαλλιών;
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πιστολάκι μαλλιών σας να λερωθεί λίγο αφού το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε το κέικ σας. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το καθαρίσετε; Η αφαίρεση του εξωτερικού δεν είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Αλλά πώς θα φτάσετε στη σχάρα με την οποία το πιστολάκι παίρνει τον αέρα, για παράδειγμα; Αυτό το μέρος λερώνεται πολύ γρήγορα, επομένως είναι πολύ σημαντικό να το καθαρίζετε καλά.
Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα και μια οδοντογλυφίδα. Με την οδοντόβουρτσα μπορείτε να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης και της βρωμιάς στο πλέγμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε με την οδοντογλυφίδα για να ξύσετε την επίμονη βρωμιά. Αν βγαίνει η σχάρα στο πίσω μέρος, καθαρίστε την με ένα υγρό πανί και αφήστε τη να στεγνώσει καλά πριν την επανατοποθετήσετε στο πιστολάκι.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης 4 Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής που Σώζουν