in , , , ,

Πώς να Αφήσετε Γένια Ακόμα κι αν Νομίζετε ότι Δεν Μπορείτε

ανάπτυξη γενιών,φροντίδα γενιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,
ανάπτυξη γενιών,φροντίδα γενιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Παραδοσιακά τα γένια θεωρούνται σημάδι αρρενωπότητας, δύναμης, δύναμης και σοφίας. Ωστόσο, στην επιδίωξη να αποκτήσουν μια γεμάτη και λαμπερή γενειάδα, πολλοί άντρες αποτυγχάνουν λόγω της ανεξέλεγκτης φαγούρας στην αρχή και της ακατάλληλης περιποίησης της γενειάδας που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται άτονα και θαμπά. Σε περίπτωση που είστε από εκείνους που δυσκολεύονται να αφήσουν πυκνά γένια, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να αποκτήσετε μια πλούσια γενειάδα. Τρίχες μέσα στο δέρμα: Πώς να Απαλλαγείτε από Στριμμένες Τρίχες και να Αποφύγετε την Επανεμφάνισή τους

Ο κανόνας των 4 εβδομάδων

© depositphotos.com

Το πρώτο και πιο δύσκολο στάδιο, που διαρκεί 4 εβδομάδες, απαιτεί τη μεγαλύτερη υπομονή. Και όλα αυτά γιατί τότε ο κνησμός είναι ο πιο έντονος και στην κορύφωση του, οι περισσότεροι άνδρες τα παρατάνε και τα ξυρίζουν όλα. Οι τρίχες της γενειάδας φτάνουν στη λεγόμενη «πλήρη δυναμική» τους μετά από ένα μήνα και για να το καταφέρετε, το μόνο που χρειάζεται ένας άντρας είναι να είναι υπομονετικός και συνεπής.

Φροντίστε το δέρμα σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Εάν ένας άντρας έχει αντέξει την πρόκληση των 4 εβδομάδων και έχει καταφέρει να αναπτύξει μια δομή που μοιάζει με γένια στο πρόσωπό του, το επόμενο βήμα είναι η περιποίηση της επιδερμίδας. Είναι σημαντικό να πλένετε τακτικά τα γένια για να τα διατηρείτε καθαρά, να απολεπίζετε τα νεκρά κύτταρα με ένα scrub για να αποτρέψετε την εμφάνιση τριχών που φυτρώνουν προς τα μέσα και να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα.

Ασκηθείτε τακτικά.

© depositphotos.com, © Shutterstock.com

Δεν είναι μυστικό ότι η τακτική άσκηση προάγει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, η οποία μπορεί να επηρεάσει θετικά την ταχύτητα ανάπτυξης των τρίχων καθώς και την ποιότητά τους. Επιπλέον, η άσκηση κάνει το σώμα ενός άνδρα να παράγει περισσότερη τεστοστερόνη, η οποία συμβάλλει επίσης σε υγιέστερα τριχοθυλάκια και, επομένως, υγιέστερα και πυκνότερα μαλλιά.

Αποφύγετε το άγχος.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, το άγχος μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των γενιών ενός άνδρα. Όταν είμαστε αγχωμένοι, το σώμα μας παράγει κορτιζόλη η οποία αναστέλλει την παραγωγή τεστοστερόνης. Επιπλέον, τα αιμοφόρα αγγεία συμπιέζονται όταν υφίστανται άγχος και, έτσι, εμποδίζουν τα θρεπτικά συστατικά του αίματος να φτάσουν ελεύθερα στους θύλακες των τριχών.

Δείτε ακόμη Γιατί Χάνεις τα μαλλιά σου κάθε φθινόπωρο. Τρόποι αντιμετώπισης για να μην χάνετε τις τρίχες σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσέξτε τη διατροφή σας.

© depositphotos.com

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική και εξαιρετικά χρήσιμη για οποιονδήποτε. Αλλά για όσους έχουν πυκνά γένια, συνίσταται να τρώνε περισσότερα προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες που θα συμβάλουν σε ένα πιο πολυτελές και πυκνό μούσι. Μπορεί να είναι χρήσιμο να καταναλώνετε περισσότερα από αυτά τα προϊόντα όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C και αυγά. Επίσης, θυμηθείτε να πίνετε αρκετό νερό και να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο.

Πάρτε συμπληρώματα.

Η λήψη συμπληρωμάτων που περιέχουν σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, βιταμίνες B, D και E καθώς και μαγνήσιο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη υγιούς και πυκνής γενειάδας. Δυστυχώς, στις μέρες μας οι άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετά από αυτά τα στοιχεία στη διατροφή τους και, ως εκ τούτου λείπουν από το σώμα τους.

Χρησιμοποιήστε λάδια.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η χρήση λαδιών για γένια είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όσους ζουν σε χώρες με δύσκολες καιρικές συνθήκες, εκθέτοντας τακτικά τα γένια τους σε κρύο ή υπερβολική ζέστη. Ένα λεπτό στρώμα λαδιού θα προσθέσει υγρασία και θα την κλειδώσει, προστατεύοντας έτσι τις τρίχες της γενειάδας από το να καταστραφούν. Επιλέξτε τα έλαια που έχουν jojoba ως ένα από τα κύρια συστατικά.

Τριμάρετε και δώστε σχήμα στα γένια τακτικά.

Μπορείτε να τριμάρετε τα γένια μόνοι σας ή να πάτε σε έναν κουρέα. Θυμηθείτε να το κάνετε αφού περάσετε το όριο των πρώτων 4 εβδομάδων. Προμηθευτείτε ένα τρίμερ και κάντε το κάθε 2 ή 3 εβδομάδες ανάλογα με την πυκνότητα της τριχοφυΐας σας. Μην το κάνετε αμέσως μετά το ντους γιατί μπορεί να καταλήξετε να κόψετε περισσότερα γένια από όσα χρειάζεται.

Χρησιμοποιήστε balm μαλλιών.

© depositphotos.com

Όχι μόνο πρέπει να πλένετε τακτικά τα γένια σας με σαμπουάν, αλλά και να χρησιμοποιείτε balm και μαλακτικά για τα μαλλιά. Αυτή η διαδικασία συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη πιο πυκνής και λαμπερής γενειάδας. Εφαρμόστε conditioner μαλλιών αφού λούσετε τα γένια, αφήστε το για λίγο, περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από το γένι με κινήσεις χτενίσματος και ξεβγάλτε καλά.

Δείτε επίσης Τριχοφυΐα στο πρόσωπο: 9 σπιτικές συνταγές για να εξαφανίσεις τις ανεπιθύμητες τρίχες χωρίς να πονέσεις

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τα 3 Κακά που μπορεί να πάθετε αν Βάζετε τις Ξύλινες Κουτάλες στο Πλυντήριο Πιάτων

5 Μυστικά Ομορφιάς για Άψογη Επιδερμίδα από Διάφορους Πολιτισμούς

5 Μυστικά Ομορφιάς για Άψογη Επιδερμίδα από Διάφορους Πολιτισμούς