Σε μια εποχή υπερωκεάνιων ταξιδιών και σπάνιων ιατρικών προόδων, οι ναυτικοί συνήθιζαν να φοβούνται το σκορβούτο, μια ασθένεια που τους έπληττε περισσότερο. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι το σκορβούτο δεν είναι παρά η ανεπάρκεια βιταμίνης C στο σώμα και ότι τρώγοντας απλώς ένα πορτοκάλι την ημέρα, μπορεί να θεραπευτεί. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που μπορεί να προσφέρει η κατανάλωση ενός πορτοκαλιού την ημέρα. Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Τσάι Τζίντζερ Καθημερινά
Βοηθά στην υγεία του εντέρου.
Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, η καθημερινή κατανάλωση πορτοκαλιών μπορεί να έχει θετική επίδραση στην εντερική μικροχλωρίδα. Προκαλεί επίσης πτώση της γλυκόζης, της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και της LDL (κακή χοληστερόλη). Ο χυμός πορτοκαλιού δρα ως πρεβιοτικό και προάγει την ανάπτυξη βακτηρίων του εντέρου, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία.
Μπορεί να βοηθήσει στην απώλειας βάρους.
Για να πετύχουμε τους στόχους μας για απώλεια βάρους, πρέπει να γυμναζόμαστε και να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή, που σημαίνει ότι λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργεί σωστά. Ευτυχώς, τα πορτοκάλια είναι πολύ πλούσια σε βασικά θρεπτικά συστατικά και τρώγοντας μόνο ένα την ημέρα, μπορούμε να καλύψουμε μερικά από αυτά.
Ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι παρέχει στον οργανισμό μόλις 60 θερμίδες. Έχει επίσης 3 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες παρέχουν οφέλη όπως καλύτερη υγεία του εντέρου, καλή χοληστερόλη και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, και επίσης επιβραδύνει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα απορροφά τη ζάχαρη.
Οι φυτικές ίνες μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Η διατροφή πλούσια σε πορτοκάλια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της λαχτάρας και της πρόσληψης θερμίδων μας, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Όταν τρώτε ένα πορτοκάλι, φροντίστε να καταναλώνετε όχι μόνο τον χυμό αλλά και τη σάρκα του πορτοκαλιού, καθώς εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των φυτικών ινών.
Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Αρχίσετε να Τρώτε Περισσότερο Σπανάκι
Βοηθά το σώμα στη δημιουργία κολλαγόνου.
Ένα πορτοκάλι παρέχει περίπου 70 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C. Αυτό το ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό έχει επιπλέον οφέλη, όπως η βελτίωση της απορρόφησης σιδήρου, η καταπολέμηση της φλεγμονής και η μείωση της αρτηριακής πίεσης, και βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου στα οστά μας.
Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που παράγει το σώμα. Παρέχει δομική υποστήριξη στους ιστούς και βοηθά σε σημαντικές διαδικασίες, όπως η επισκευή ιστών και η ανοσολογική απόκριση. Καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται και η ελαστίνη χάνεται, με αποτέλεσμα τη γήρανση και το δέρμα να φαίνεται χαλαρό και ξηρό.
Δεν είναι δυνατό να σταματήσουμε εντελώς την απώλεια κολλαγόνου, επειδή είναι μέρος της γήρανσης, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε να επιβραδύνουμε τη διαδικασία και η κατανάλωση ενός πορτοκαλιού την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Μπορεί να σας βοηθήσει με την όραση.
Οι ερευνητές λένε ότι τρώγοντας ένα πορτοκάλι την ημέρα, είναι πιο πιθανό να έχετε 60% μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξετε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια ασθένεια των ματιών που μπορεί να θολώσει την κεντρική σας όραση σε σημείο που ακόμη και τα γυαλιά δεν θα σας βοηθήσουν. Αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργηθεί λόγω της φυσικής διαδικασίας γήρανσης.
Η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για την όραση καθώς συμβάλλει στο να έχουμε υγιή αιμοφόρα αγγεία στα μάτια και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καταρράκτη.
Προστατεύει σημαντικά όργανα, όπως την καρδιά και τον εγκέφαλο.
Σύμφωνα με μια μελέτη, το να έχουμε φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης C στο αίμα σχετίζεται με βελτίωση της εστίασης, της μνήμης και της προσοχής. Τα πορτοκάλια μπορούν να βοηθήσουν το μυαλό να παραμείνει διαυγές καθώς μεγαλώνουμε και ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι παρέχει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C που χρειάζεται το σώμα για να παραμείνει υγιές. Αυτή η απαραίτητη βιταμίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα εγκεφαλικά κύτταρα.
Μια ανασκόπηση 10 μελετών διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού μπορεί να είναι ευεργετική στη βελτίωση ορισμένων παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι ο χυμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, που είναι η νούμερο ένα αιτία πρόωρου θανάτου.
Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Φιστίκια Αιγίνης