Το σκόρδο είναι ένα πολύτιμο υλικό στην κουζίνα καθώς δίνει γεύση στο φαγητό και ταυτόχρονα έχει πολλά οφελή για την υγεία. Σύμφωνα με έρευνα όμως υπάρχει ένα μέρος που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε το σκόρδο και αυτό είναι το ψυγείο.
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Cornell η τοποθέτηση του σκόρδου μέσα στο ψυγείο είναι η πιο κακή ιδέα. Αν οπότε θεωρείς ότι το ψυγείο θα συντηρήσει καλύτερα τα σκόρδα σου τότε σίγουρα πρέπει να διαβάσεις παρακάτω τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η τακτική.
Τενεκέδες Λαδιού: Πόσο επικίνδυνοι είναι – Δεν Είναι για να Αποθηκεύουμε αλλά για να Μεταφέρουμε
Γιατί δεν κάνει τα σκόρδα να αποθηκεύονται στο ψυγείο
Οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου μπορούν να κάνουν το σκόρδο να βλαστήσει, να στεγνώσει και να σαπίσει. Επειδή το σκόρδο έχει χαμηλή οξύτητα μπορεί να αναπτύξει Clostridium botulinum, γνωστότερο ως ένοχο για τη αλλαντίαση, μία τροφική δηλητηρίαση που μπορεί να είναι και θανατηφόρα.
Πώς διατηρείται σωστά το σκόρδο
Το σκόρδο πρέπει να δαιτηρείται σε συσκευασία που αναπνέει όπως είναι τα διχτάκια, σε θερμοκρασία μεταξύ 15-18 βαθμούς, σε μέτρια υγρασία και με καλή κυκλοφορία αέρα.
Σε χαμηλές θερμοκρασίες τα σκόρδα βλασταίνουν και ενώ ένα σκόρδο που έχει βγάλει βλαστό μπορεί να φαγωθεί, μπορεί να είναι πικρό.
Σκόρδο σε κατάψυξη
Το σκόρδο μπορεί να μπει στην κατάψυξη με τις φλούδες και να το ξεφλουδίσετε αφού έχει ξεπαγώσει.
Φυσικά από τα παραπάνω σωστά θα καταλάβατε ότι και η σπιτική κονσερβοποιήση του σκόρδου μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη και γενικά πρέπει να την αποφεύγετε.